- Parhaiten paahdetta kestävät vaalea- ja hopealehtiset kasvit sekä meheväversoiset, kosteutta varastoivat lajit ja sellaiset, joilla on lehdissään haihduntaa hidastavaa nukkaa, karvaa tai vahaa.
- Huomioi, että auringon ja puolivarjon kasveista osa viihtyy myös varjossa. Jotkut kukat eivät kuki runsaasti tai ovat väriltään erilaisia valon määrästä riippuen.
- Tarkempaa tietoa yksittäisen kukan vaatimuksista saat tarkistamalla kyseisen kukan hoito-ohjeen.
- Auringossa tai puolivarjossa viihtyvät esim. ahkeraliisa, amppelimansikka, daalia, diana, enkelinpelargoni, haltiankukka, hopeakäpälä, hopealanka, hopealehti, hopeavitja (hopeaputous), huovinkukka, hämähäkkikukka, härmesalvia, inkalilja, isosamettikukka, japaninkello, jättiolkikukka. keijunmekko, kelloköynnös, kesäbegonia, kesäharso, kesäkynttilä, kesäneilikka, keskipäivänkukka, kesäpäivänhattu, kiinanneilikka, kirjorevonhäntä, koristebataatti, portulakka, koristehirssi, kosmoskukka, lankaköynnös, lobelia, lumihiutale, maahumala, marketta, mukulabegonia, muratti, mustasilmäsusanna, nukenkaulus, olkikukka, orvokki, pehmytmesiheinä, pelargoni, petunia, pikkupetunia, portulakka, poutapilvi, purppuravaula, riippalobelia, riippapelargonia, riippapetunia, riippaverbena, ruusubegonia, ruusuliisa, ruusupapu, samettikukka, samettiruusu, senetti, siniviuhka, suikeroalpi, timanttikukka, tuoksupielus, tähtisilmä, uudenguineanliisa, verbena, verenpisara, värinokkonen.
- Erityisen paahteisessa paikassa pärjäävät mm. pelargoni, portulakka, tulikruunu ja samettikukka.
Pelargoni talvehtiminen
Pelargonien tehdessä syksyllä tilaa syksyn kukille, älä heitä pelargoneja pois.