• Parhaiten paahdetta kestävät vaalea- ja hopealehtiset kasvit sekä meheväversoiset, kosteutta varastoivat lajit ja sellaiset, joilla on lehdissään haihduntaa hidastavaa nukkaa, karvaa tai vahaa.
  • Huomioi, että auringon ja puolivarjon kasveista osa viihtyy myös varjossa. Jotkut kukat eivät kuki runsaasti tai ovat väriltään erilaisia valon määrästä riippuen.
  • Tarkempaa tietoa yksittäisen kukan vaatimuksista saat tarkistamalla kyseisen kukan hoito-ohjeen.
  • Auringossa tai puolivarjossa viihtyvät esim. ahkeraliisa, amppelimansikka, daalia, diana, enkelinpelargoni, haltiankukka, hopeakäpälä, hopealanka, hopealehti, hopeavitja (hopeaputous), huovinkukka, hämähäkkikukka, härmesalvia, inkalilja, isosamettikukka, japaninkello, jättiolkikukka. keijunmekko, kelloköynnös, kesäbegonia, kesäharso, kesäkynttilä, kesäneilikka, keskipäivänkukka, kesäpäivänhattu, kiinanneilikka, kirjorevonhäntä, koristebataatti, portulakka, koristehirssi, kosmoskukka, lankaköynnös, lobelia, lumihiutale, maahumala, marketta, mukulabegonia, muratti, mustasilmäsusanna, nukenkaulus, olkikukka, orvokki, pehmytmesiheinä, pelargoni, petunia, pikkupetunia, portulakka, poutapilvi, purppuravaula, riippalobelia, riippapelargonia, riippapetunia, riippaverbena, ruusubegonia, ruusuliisa, ruusupapu, samettikukka, samettiruusu, senetti, siniviuhka, suikeroalpi, timanttikukka, tuoksupielus, tähtisilmä, uudenguineanliisa, verbena, verenpisara, värinokkonen.
  • Erityisen paahteisessa paikassa pärjäävät mm. pelargoni, portulakka, tulikruunu ja samettikukka.

Suosituimmat hoito-ohjeet

Dahlian talvehtiminen

Pelargoni talvehtiminen

Kesäkukkia puolivarjoon/ varjoon

Kesäkukkia aurinkoon/ puolivarjoon