• Monivuotinen mukulakasvi joka tunnetaan myös nimellä alstromeria, ruukkualstroemeria tai inkalilja. Sitä on jalostettu pensasmaiseksi matalaksi kasviksi, korkeus noin 20-40cm ja se onkin parhaimmillaan erilaisissa ruukuissa, astioissa, parvekeruukuissa, -laatikoissa tai kukkapenkissä.
  • Esikasvata prinsessaliljaa valoisalla ikkunalla tai esim. lasitetulla parvekkeella kohtuullisessa lämpötilassa normaalissa kukkamullassa. Noin 15cm ruukkuun riittää yksi taimi. Aloita esikasvatus maalis–huhtikuun vaihteessa tuomalla talvehtineet juurakot sisälle ja kastelemalla varovasti.
  • Prinsessaliljat totutetaan myöhemmin keväällä (hallojen mentyä) ulkoilmaan vähitellen, päivisin ulkona suojaisassa ja lämpimässä paikassa. Kasvupaikan tulee olla valoisa/ aurinkoinen mutta ei paahteinen. Kun prinsessaliljat siirretään ulos, ne voi istuttaa puutarhamultaan.
  • Heti istutuksen jälkeen on varottava liikakastelua. Vasta kun taimet ovat juurtuneet, kastellaan runsaasti ja tasaisesti.
  • Lannoittaminen voidaan aloittaa kerran viikossa noin 4 viikon päästä istutuksesta. Säännöllinen ja tasainen lannoitus tuottaa vahvan kasvun ja värikkäät kukat. Toki prinsessalilja kestää hieman myös sadetta ja jopa max. 5 asteen pakkasta (huom. kasvupaikka).
  • Prinsessaliljan juurakot voidaan talvettaa viileässä paikassa esim. kellarissa. Lopeta lannoitus hyvissä ajoin, jotta juurakot ehtivät tottua lepokauteen ennen kellarikauttaan. Lepokaudella todella niukka kastelu, jos ollenkaan.

Suosituimmat hoito-ohjeet

Pelargoni talvehtiminen

Kesäkukkia puolivarjoon/ varjoon

Kesäkukkia aurinkoon/ puolivarjoon

Yleisohje leikkokukille