Filter

Anun puutarha

Pääsiäiskukkia

Kevät on edennyt niin kivasti, että kasvihuoneeseen tohti viedä pääsiäiskukkasia! Tänä vuonna pääsiäsasetelmasta löytyy tulpaaneja, narsisseja, orvokkeja ja rungollinen rosmariini. Ruukkujen päällä on sammalta peittämässä multapintaa. Kukat ovat vielä nuppuisia, mutta ehtivät todennäköisesti juuri pääsiäiseksi avata kukkansa.

Oravanpesä

KODINONNI.

Pääsiäinen lähestyy kovaa vauhtia, odotan sitä kovasti sillä se on perinteisesti ollut startti puutarhakaudelle. Tällä hetkellä Helsingissä on vielä ihan liikaa lunta, vain muutama pälvipaikka on näkyvissä, joten on parasta tuoda jotain vihreää kotiin, kun sitä ei vielä puutarhasta löydy. Vihreä mätäs on lapsuuteni lempikasvi - kodinonni, Soleirolia soleiroli*.

Puutarhahetki

Keväiset ruukkuistutukset etupihalle

Ulkona alkaa jo ihanasti olla kevättä ilmassa, ja niinpä ajattelin päivittää etupihan portaikonkin ilmettä vuodenaikaan sopivaksi ruukkuistutusten avulla. Tänne on vielä pieniä yöpakkasia luvattu, joten hortensiaruukut nostan aina eteiseen yöksi, ja toisetkin peittelen tarvittaessa harsolla. Varsin pienellä vaivalla harmaa portaikko

Sarin puutarhat

Uusia ja erikoisempia pääsiäiskukkia

Ihania uusia ja vähän erikoisempia pääsiäiskukkia näin pääsiäisviikon alkuun. Kivasti nykyään näissä narsisseissa löytyy paljon vaihtoehtoja, jos vaikka keltainen narsissi ei niin innosta. Nyt huomaan kerrottujen narsissien viehättävän minua eniten ja tietysti myös hurmaavasti tuoksuvat hyasintit kuuluvat suosikkeihini, näin pääsiäisenä sekä kevätkukkina.

Versoja Vaahteranmäeltä

Helmililjat kakkuvadilla

Pääsiäinen on aivan nurkan takana ja sitä on kiva odotella kukkien kera. Pidän yksinkertaisista ideoista ja somistuksista ja vinkkaan teillekin helpon idean, jota voi muokata mieleiseksensä. Helmililjat kakkuvadilla -pääsiäisasetelma ei vaadi kuin muutaman minuutin aikaa, vähän juuttinarua ja pieniä pääsiäiskoristeita.

Amalian maailma

Pääsiäiskukat

On lankalauantai, mutta eipä tullut talven aikana kehrättyä lankoja tänään pestäväksi, vaan ihailen kukkasiani kaikessa rauhassa. Lankalauantain toinen nimihän on hiljainen lauantai, se sopii hyvin mun päivään. Huomenna alkaa pääsiäsisen juhlinta ja leipomukset on vielä tekemättä, mutta kukat ovat sentään valmiina. Mä en ole jostain syystä koskaan pitänyt narsisseista, joten