Filter

Anun puutarha

Kukkakimppukevät alkakoon

Tulppaaniaika on alkanut! Joskus on kiva laittaa maljakkoon pelkkiä tulppaaneja, joko kaikki samaa väriä tai sitten värilajitelmaa. Mutta toisinaan on ihanaa yhdistellä tulppaanien kanssa muitakin kevätkukkia sekä vihreitä lisukkeita. Kuten tässä kukkakimpussa 🙂 Kun kukkakimppu on ollut muutaman päivän maljakossa, tulppaanit ovat kivasti kasvaneet pituutta ja kimppu on saanut lisää ilmettä!

Oravanpesä

MAAORKIDEATERRAARIO - tee itse helposti.

Olin jo pitkään suunnitellut tekeväni kasviterraarion. Ja kun löysin loppuvuodesta naapuritalon saa ottaa -laatikosta maljakon, jonka ylöspäin kapenevasta muodosta heti tuli mieleen kasviterraario, ei voinut muuta kuin ryhtyä puuhaan. Maljakko on kooltaan aika pieni, korkeutta sillä on vain 18 senttiä. Pieni koko aiheutti mietintää asukaskasvien suhteen. Erilaisia vaihtoehtoja puntaroidessa vastaan tuli minikokoinen maaorkidea (jewel orchid) Anoectochilus formosanus*.

Puutarhahetki

Kaktusten kauneutta

Meillä oli aiemmin miehen kanssa vielä kahdestaan ollessamme upea pallokaktus, joka sitten harmikseni yhtenä talvena kuoli. Lasten ollessa ihan pieniä en rohjennut vielä hankkia uusia kaktuksia. Nyt kun nuorimmainenkin on jo sen ikäinen, että ymmärtää olla menemättä koskemaan näihin piikikkäisiin, vähän hassunkin näköisiin huonekasveihin, ajattelin vihdoin toteuttaa mielessäni jo pitkään kyteneen kaktusunelmani. Niinpä meille muuttikin nyt useita kaktuksia...

Sarin puutarhat

Vaaleanpunainen amaryllis `Rozetta`

Nyt vaaleanpunainen kerrottu amaryllis `Rozetta` kukkii upeasti useammalla kukalla. Näitä on itseasiassa kaksi ruukkua, joista tämä toinen aloitti kukkimisen jo hieman aiemmin. Ovat kyllä todella kauniita, jo värinsäkin puolesta 🙂 Kerrottu vaaleanpunainen amaryllis `Rozetta`... Tämän `Rozetta` lajikkeen kukan terälehdessä on keskellä vaalea kapea raita. Se tekee kukasta monisävyisen ja vielä kun se on kerrottu, niin kukka on aivan huikean kaunis.

Versoja Vaahteranmäeltä

Valkoinen perhosorkidea

Aloitan tämän postauksen ehkä turhankin dramaattisesti, mutta ensimmäiseksi täytyy todeta, että suhteeni orkdea-kasvien ja varsinkin perhosorkidean kanssa on kokenut monenlaisia vaiheita. En muista mitään vuosilukuja, mutta muistan, kuinka ensimmäisiä orkideoita alkoi näkymään kukkakaupoissa. Ne olivat niin upeita ja ylväitä ja niistä puhuttiin, kuinka vaikeita ne oli hoitaa. Monet lämpimissä maissa, varsinkin idän suunnassa matkustelleet

Amalian maailma

Lisää amarylliksiä ja jouluinen orjanlaakeri

Amaryllis (jaloritarinkukka) on ollut mun tämän joulun ykköskukkani. Sain Huiskulasta jo marraskuun lopulla leikkoamarylliksiä (juttu täällä) ja niistä innostuneena oli saatava lisää jouluksi. Tällä kertaa laitoin maljakkoon leikkoamaryllisten seuraksi ruskusta. Ruskus on yksi mun lempileikkovihreistä, se sopii monenlaisiin asetelmiin ja kestää maljakossa pitkään. Nuo ruskukset ovat nyt olleet mulla kaksi viikkoa ja hyviltä näyttävät edelleen, uudet imupinnat leikkasin ennen joulunpyhiä.