Filter

Anun puutarha

Kesäkukka-amppeleita

Meillä on tänä kesänä muutamia kesäkukka-amppeleita. Tämä ei ole meille ihan tavanomaista, sillä amppelikukat on mielestäni haasteellisimpia kasteltavia... Mutta olen saanut pidettyä näitä ihan kohtuukunnossa:) Etuterassilla kulkijaa ilahduttavat nämä miljoonakellot

Oravankesäpesä

VÄLIMERELLISTÄ TUNNELMAA HELSINGISSÄ.

Potagerin uudelleenjärjestely toi lisää kasvatustilaa laatikoihin, mutta jätti myös tilaa edelleen ruukkukasvatukseen. Ruukkupuutarhan rakastajana kiikutin heti muutamat kasvit laatikoiden luo. Mustat laatikot ovat kaunis tausta punasaviruukuille ja vihreän erisävyisille kasville, tässä tapauksessa pienille puille.

Puutarhahetki

Monivuotisten kasvien ruukkupuutarha

Meillä terassialaa on paljon, ja sen vuoksi myös ruukkuistutuksia täytyy olla runsaasti tuomaan vehreyttä puupintojen vastapainoksi. Tällä kertaa tein pikkuisen ruukkupuutarha-alueen monivuotisista kasveista. Näistä timanttituija on meillä talvehtinut termoruukussaan jo pari vuotta. Edellisen tuijan jouduin silloin siirtämään

Sarin puutarhat

Kesäkukilla väriä perennapenkkiin

Kesäkukilla saa kivasti väriä perennapenkkiin, jos perennojen kukinnassa on taukoja. Samalla tulee vaihtelua, kun eri vuosina voi käyttää eri värejä ja kukkia. Tai jos on uusi piha ja juhlat tulossa, niin runsasta kukkaloistoa saa helposti kesäkukilla eli yksivuotisilla kasveilla. Tähän meidän perennapenkkiin valitsin värintuojaksi yhtä suosikkiani leijonankitaa.

Versoja Vaahteranmäeltä

Kesakukka varjoon

Huh hellettä! Olemme saaneet nauttia ihanista säistä ja varmasti jokainen puutarhuri on joutunut jo välillä etsimään niitä helpotusta tuovia puutarhan varjokohtia. Yleensähän me täällä Suomessa otetaan kaikki ilo irti auringosta ja lämmöstä, koska se on niin harvinaista herkkua. Siksi puutarhaan halutaan erilaisia istuskelupaikkoja auringon kierron mukaan.

Amalian maailma

Kirsikkatomaatti Pick-&-Joy

No nyt on kirsikkatomaatteja! Mun oma tomaattien kasvatukseni päättyi toissakesänä harmilliseen epäonnistumiseen petollisen lupaavan alun jälkeen. Ostin pussillisen amppelitomaatin siemeniä (Tumbling Tom Red), joista kaikki itivät. Esikasvatin suht ajoissa ja taimista kasvoi oikein terhakoita ja reheviä. Ne kukkivat todella runsaasti ja sitten ei mitään!