Filter

Anun puutarha

Kasvihuoneen syyskoristetta

Pikkuhiljaa kasvihuone alkaa tyhjentyä kesän kasvatuksista. Toki vielä siellä on jonkin verran tomaatteja. Ja pelargonit ja amaryllikset, sekä daalioita. Vein sinne kuitenkin sohvapöydälle jo syyskukkasia 🙂

Oravanpesä

KISSAKOTIIN SOPIVIA KASVEJA.

Kissanpennun tulo taloon toi hieman mietittävää kasvien suhteen. Siiri ei tuntenut kiinnostusta viherkasveihin eikä koskaan syönyt tai edes tassuttanut kasveja, nyt kun kotiin saapui pieni kissanpentu oli tilanne aivan toinen. Mison kasvattaja varoitteli pennun syövän kaiken mitä eteen tulee ja varotoimenpiteenä siirtelinkin kasveja pennun ulottumattomiin. Kasvit, jotka jäivät pennun ulottuville tarkistin vaarattomiksi.

Puutarhahetki

Leikkokukkia syyslomaksi

Meillä on tällä viikolla syysloma, ja ajattelinkin sen kunniaksi tehdä leikkokukista kimpun tuomaan iloa ja väriä näihin sateisiin päiviin. Valitsin tähän valkoisen, vaaleanpunaisen ja violetin sävyjä. Ensimmäistä kertaa kokeilen nyt maljakossa myös kärhöä, ja olen kyllä aivan ihastunut siihen. En aiemmin ollut tullut ajatelleeksi, että kärhötkin sopisivat leikkokukiksi, mutta nyt aion muistaa jatkossa kesäisin napsia niitä maljakkoon omasta puutarhastakin!

Sarin puutarhat

Metsäpuutarha parvekkeella syksyisenä

Parvekkeella on ollut metsäpuutarha teemana tänä vuonna ja nyt muutin sen syksyisemmäksi. Osa kasveista on taas tuttuun tapaan monivuotisia eli ovat parvekkeella läpi vuoden. Osan siirrän pakkasilta suojaan sisälle. Nyt lisäsin joukkoon ns. yksivuotisia kausikukkia, jotka ovat kauniita talven yli kevääseen asti.

Versoja Vaahteranmäeltä

Calluna-asetelma

Meillä on takaterassilla pöytä, jonka takana on yksi olohuoneen ikkunoista. On kiva, jos pöydällä on jotain kaunista, mikä näkyy myös ikkunan sisäpuolelle. Siinä on kesällä ollut pelargoneja ja nyt syksyllä pallokrysanteemeja. On kuitenkin aika vaihtaa ruukkuun jo jotain syksyisempää, joka ilahduttaa jopa läpi tulevan talven. Callunat ja vaaleat kasvit ovat aina paikallaan.

Amalian maailma

Calluna – kestävät kukat talvikaudelle

Parvekkeen petuniat kukkivat edelleen, mutta vaihdoin jo silti talvikauden istutukset parvekelaatikoihin. Tuli niin mukava istutuskelikin, aurinko paistoi pitkästä aikaa ihan pilvettömältä taivaalta ja lämpötilakin kipusi lähelle 15°C. Voi olla, että laitan parhaassa kunnossa olevat petuniat vielä etupihan ruukkuihin huonokuntoisten tilalle, jos en raaski heittää menemään. Säätietojen mukaan lämpötilan...