Blogit

Ihanimmat ideat ja kauniit postaukset

 

Ideat ja vinkit

tuunaa vuodenaikoihin sopiviksi!

 

Huolenpitoa kukille

Löydä hoito-ohjeet kukillesi

Tuoreimmat ideat ja vinkit

Haetuimmat hoito-ohjeet

Blogit

Filter

Anun puutarha

Pikkujoulukukkia

Ensimmäiset (pikku)joulukukat on hankittu 🙂 Keittiön pöydällä on maljakossa valkoisia papukaijatulppaaneita ja niillä on kavereinaan pihalta haettuja kääpiövuorimännyn oksia. Ja olohuoneen pöydälle tein asetelman, jossa valkoiset hyasintit nousevat sammalpedistä. Koristeeksi muutama pieni joulupallo. Tästä se lähtee, joulukukkamopo siis keulimaan 😉

Oravanpesä

JOULUTÄHDEN SYYSASU.

Nappasin toukokuussa Kierrätyskeskuksen ilmaisosastolta liemikulhon ja suunnittelin tekeväni kesällä siihen kukka-asetelmia. Tehtyjä asetelmia on tähän mennessä pyöreät nollat, mutta kun näin nämä somat joulutähdet*, tiesin niiden kuuluvan liemikulhoon. Joulun klassikkokasvin syksyinen asu on vastustamaton. Ihana persikkainen sävy, rimpsuisuus ja hieman kerrottu lehti saivat sydämeni lyömään hitusen nopeammin.

Puutarhahetki

2. luukku: Joulukukka-asetelmia

Joulukukat ovat meillä tärkeä osa jouluisen tunnelman luomista, ja tykkäänkin tehdä joulukukka-asetelmat jo hyvissä ajoin marras-joulukuun vaihteessa. Omia suosikkejani ovat aina olleet hyasintit ja joulutähdet, mutta viime vuonna ihastuin myös amarylliksiin ja jouluruusuihin. Muut näistä tuovat iloa pitkään, mutta hyasinttien kukinta saattaa lämpimässä olla melko lyhyt. Monesti vaihdankin ennen joulua asetelmiin vielä uudet hyasintit kukkineiden tilalle. Tässäpä tämänvuotisia joulukukkiamme!

Sarin puutarhat

Söpö kellanvihreä joulutähti

Tämä joulutähti on kyllä tosi söpö ja kivan matala. Värikin on aivan ihanan vihertävän keltainen ja sopii siten täydellisesti tämän vuoden joulun väritykseen. Joulutähdet eivät nimittäin kuuluu suosikkeihini joulukukista, paitsi nyt tämä söpö lajike. Kuulemma se on kotimainen, kuten suurin osa jouluna myytävistä joulutähdistä. Kellanvihreä vai vihertävän keltainen vai limenvihreä joulutähti...

Versoja Vaahteranmäeltä

Iki-ihana vaaleajouluruusu

Moni joulukukkasuosikkini säilyy vuodesta toiseen yhtä ihanana. Jouluruusu on yksi näistä kestosuosikeistani, joita on pakko saada joka joulu. Sen kauneus ei ole yhtään hälvennyt vuosien saatossa. Päinvastoin, se on joka vuosi silmissäni yhä kauniimpi. Jouluruusuja löytyy monia eri lajikkeita. On lehdetön lajike, eri sävyisiä kukkia ja kokojakin löytyy pienestä suureen. Ja mikä parasta, jouluruusun voi istuttaa omaan puutarhaan keväällä.

Amalian maailma

Amaryllis eli jaloritarinkukka leikkokukkana

Ihan just ollaan joulukuussa ja sain Huiskulasta ensimmäiset joulukukat, tästä se lähtee! Havukranssin ripustin jo oveen, muuta joulukoristusta en ole vielä kotiin laittanut. Valoketjuja on vedetty pihaan ja parvekkeelle, mutta mä en pidä niitä pelkästään joulukoristeina. Ensimmäiset ketjut laitettiin jo alkusyksyllä heti iltojen pimennyttyä ja siitä ne on sitten lisääntyneet kuukausi kuukaudelta. Me ei myöskään kerätä niitä pois ennen kevättalvea, tuovat niin kivasti valoa ja tunnelmaa pimeyteen.

Huiskula somessa

elamasikukat-slogan