Blogit

Ihanimmat ideat ja kauniit postaukset

 

Ideat ja vinkit

tuunaa vuodenaikoihin sopiviksi!

 

Huolenpitoa kukille

Löydä hoito-ohjeet kukillesi

Tuoreimmat ideat ja vinkit

Haetuimmat hoito-ohjeet

Blogit

Filter

Anun puutarha

Syyskesän istutuksia

Orvokit olivat jo tämän kesän nähneitä, joten uudistin etuterassin istutuksia syyskesän tunnelmaan sopivaksi värinokkosilla, keijunkukilla, begonioilla ja heinillä. Keijunkukat ovat perennoja, joten ne voi laittaa kukkapenkkiin ennen talven tuloa. Ja värinokkoset voi ainakin yrittää säilyttää sisätiloissa talven yli. Näitä molempia löytyy muuten aivan ihanissa sävyissä!

Oravankesäpesä

SÄVY SÄVYYN.

Olen päässyt lempipuutarhapuuhaani, tekemään ruukkuasetelmia. Olen siirrellyt olemassa olevia sinne ja tänne, osa kesäkukista on joutanut jo kompostiin, osan ruukuissa olleista perennoista olen istuttanut maahan, joten on tullut tilaa pelata ruukkutetristä. Remontin päättymisen kunniaksi tein mökin kulmalle, paraatipaikalle, ihan uuden ruukkuasetelman. Ruukkuistutuksen teemana on sävy sävyyn.

Puutarhahetki

Kesäkeittiön syysasetelma

Postailin aiemmin tänä kesänä rakentamastamme kesäkeittiöstä, ja vaikka siellä mm. pöytätason ja hyllyjen teko onkin vielä kesken, voi siellä jo silti viettää aikaa. Etenkin nyt sateisina päivinä on ollut kiva istuskella kesäkeittiössä kuuntelemassa pisaroiden ropinaa katolle. Myös teehetkiä olemme viettäneet siellä viileinä päivinä. Jotta kesäkeittiössä olisi viihtyisämpää, ajattelinkin vähän piristää sen ilmettä syksyisellä asetelmalla.

Sarin puutarhat

Upea kiinanruusu trendikkäänä ja perinteisenä

Tämä upea kiinanruusu trendikkään erikoisena värinä on niin super ihana! Siis huikean kaunis! Kuvassa sen hieno väritys ei ihan pääse oikeuksiinsa, tosin aika lähellä nämä kuvien värit ovat. Enpä olisi uskonut, että joskus ihastun kiinanruusuun 🙂 Kiinanruusu trendikkäänä värinä... Kiinanruusun kukan terälehdet ovat aavistuksen laineikkaat reunasta. Se lisää näiden viehätystä. Ja tämä uusi trendikäs väri on niin sykähdyttävän kaunis. Sitä tulee ihailtua nyt vähän väliä, niin ihana se on.

Versoja Vaahteranmäeltä

Limeä syksyyn

Halusin jotain uutta ja raikasta ovenpieleen, mutta en kuitenkaan vielä liian syksyistä tai talvista. Sillä monta kertaa elokuun loppu ja syyskuukin voivat olla vielä tosi lämpimiä ja aurinkoisia. Limenvihreä on ihanan raikas ja se yhdistetään monta kertaa kevääseen ja uuteen kasvuun. Se sopii kuitenkin hyvin myös syksyyn. Ja tuo valoa ja iloisuutta syysistutuksiin.

Amalian maailma

Alkusyksyn ruukkuistutuksia

Osa mun kesäkukista kukkii vielä komeasti ja suorakylvetyt ovat vasta päässeet kunnolla vauhtiin, mutta oli kiva saada Huiskulasta jo syksyisempiä sävyjä ja uutta väriä pihaan. Sain jo kesäkuussa kaksi tarhakeijunkukka Boysenberryä ja tähkälilja Rubra Nanan. Istutin ne isohkoon ruukkuun etupihalle ja siinä ne ovat komeasti kasvaneet jo melkein kolme kuukautta. Niille ei ole tarvinnut koko kesän aikana tehdä mitään muuta kuin kastella ja lannoittaa samalla kuin muitakin.

Huiskula somessa

elamasikukat-slogan