Blogit

Ihanimmat ideat ja kauniit postaukset

 

Ideat ja vinkit

tuunaa vuodenaikoihin sopiviksi!

 

Huolenpitoa kukille

Löydä hoito-ohjeet kukillesi

Tuoreimmat ideat ja vinkit

Haetuimmat hoito-ohjeet

Filter

Anun puutarha

Kesäkukkia vesisäiliöissä

Nyt on ollut niin ihanat ilmat, että olen uskaltanut laittaa kesäkukat pihalle! En siis odottanut vanhan kansan 10.6. päivämäärään, jonka jälkeen ei kuulemma enää tule hallaa. Katsoin kuitenkin sääennusteen ja lupaavalta näyttää 🙂 Kävin puutarhavajassa katsomassa ruukkuja ja huomasin nämä vanhat vesisäiliöt, jotka ovat hurmaavan väriset. Nämä ovat olleet vähän unohduksissa...

Oravankesäpesä

RUUKKUPODIUM.

Jos jotain viimevuotisessa mökin nostossa kadun on se, etten ajatellut uusia rappusia kahta kertaa. Tajusin myöhemmin, että olisi ollut mahdollisuus tehdä laajemmat askelmat, joille olisi mahtunut ihania ruukkuasetelmia ja jälkikäteiskuvitelmissani näen itseni portailla juomassa aamukahvia tai viinilasillista ruukkujen lomassa.

Puutarhahetki

Ihanat amppelit

Meillä takapihan puolella on laajalti terassia, ja ruukkupuutarhan, kesäkukkaköynnösseinien ja terassin kivikkokasvialueiden lisäksi onkin kiva saada vihreyttä ja kukintaa myös amppeleiden muodossa. Tänä vuonna minulla amppeliasetelmien teko jäi vähän viime tinkaan, mutta sainpahan ne lopulta aikaiseksi. Yleensä meillä on ollut amppeleissa pelkkiä petunioita, ja ilman niitä ei nytkään pärjätty

Sarin puutarhat

Kesäkukilla väriä perennapenkkiin

Kesäkukilla saa kivasti väriä perennapenkkiin, jos perennojen kukinnassa on taukoja. Samalla tulee vaihtelua, kun eri vuosina voi käyttää eri värejä ja kukkia. Tai jos on uusi piha ja juhlat tulossa, niin runsasta kukkaloistoa saa helposti kesäkukilla eli yksivuotisilla kasveilla. Tähän meidän perennapenkkiin valitsin värintuojaksi yhtä suosikkiani leijonankitaa.

Versoja Vaahteranmäeltä

Valkoinen sinisarja

On jännä, kuinka joku kasvi voi tuoda muistoja ja mielleyhtymiä samaan aikaan läheltä ja kaukaa. Sinisarja on vanha, perinteikäs suomalaisten pappiloiden ja kartanoiden kasvi, ja yhtä lailla se on tuttu Austaralian ja Uuden-Seelannin matkoilta. Sinisarja on Suomen oloissa monivuotinen kesäkukka, sillä sen voi talvettaa. Talvetus onnistuu samaan tapaan kuin pelargonioiden talvettaminen.

Amalian maailma

Petuniat ja pelargonit

Tästä se alkaa! Ensimmäiset kesäkukat on istutettu. Kyllä tätä aikaa on taas odotettu! Ihanaa saada väriä pihaan ja parvekkeelle. Tämä on mulle se hetki, kun siirryn kunnolla kesään. Yleinen sääntö on, ettei kesäkukkia kannata hallanvaaran vuoksi istuttaa ulos ennen kesäkuun toista viikkoa, mutta tänne luvataan nyt niin lämmintä keliä, että päätin jo uskaltautua istutuspuuhiin. Ja varsinkaan petuniat eivät ole niitä kaikista kylmänarimpia kesäkukkia.

Huiskula somessa

elamasikukat-slogan