Huiskula Oy

Yritys ja arvot

Perustettu
0
Henkilöstöä n.
0
Liikevaihto n.
0 M€
Oman tuotannon osuus n.
0 M€
Kasvihuonepinta-alaa
0 ha

Yritysesittely - Huiskula 90 vuotta

Huiskula Oy harjoittaa kukkien tuotantoa, tukkukauppaa ja maahantuontia. Lisäksi myymme taimia ammattiviljelijöille. Päätoimipaikkamme on Turussa, jossa sijaitsee myös tuotantolaitoksemme Huiskulan Puutarha Oy. Puutarha on pinta-alaltaan maan suurimpia. Vuonna 1934 perustettu Huiskula on edelleen perheyritys. Tänä vuonna Huiskula viettää 90-vuotisjuhlavuottaan.

Tuotteitamme ovat leikkokukat, ruukkukasvit sekä leikkovihreät. Hankimme kukkia myös muilta kotimaisilta tuottajilta. Kukkien maahantuonti eri puolilta maailmaa on myös oleellinen osa toimintaamme. Laaja asiakaskuntamme koostuu kukkien jälleenmyyjistä eli ketjumaisista asiakkaista, puutarhamyymälöistä ja kukkakaupoista.

Taimitukkumme toimittaa taimimateriaalia ammattiviljelijöille. Osa taimituotteista on Huiskulan Puutarhan omaa tuotantoa ja osa on peräisin ulkomaisilta yhteistyökumppaneiltamme.

Huiskula-kukat tunnistaa pakkauksestamme. Taatusti Tuore -leima viestii, että Huiskula-kukista on iloa pitkään.

Huiskula Oy:n osakkuusyrityksellä, Huiskula-Hilverda Oy:llä on erikoiskauppoja palvelevia kukkatukkutoimipisteitä kolmella paikkakunnalla Suomessa. Loppuvuodesta 2022 alkaen Huiskula-Hilverda Oy:n pääomistajana on ollut hollantilainen Hilverda De Boer B.V.

Huiskulan tekemisen meininki

Huiskulan ilmastotavoitteet saivat Science Based Targets -aloitteen hyväksynnän ensimmäisenä alan toimijana Suomessa

Science Based Targets -aloite (SBTi) on virallisesti hyväksynyt Huiskulan keväällä 2023 asettamat tieteeseen perustuvat kasvihuonepäästöjen vähennystavoitteet. Tavoitteet perustuvat Pariisin ilmastosopimukseen ja niiden avulla maapallon lämpeneminen pyritään rajoittamaan 1,5 asteeseen.

Huiskula-konserni on sitoutunut vähentämään kasvihuonepäästöjä 42 prosentilla vuoteen 2030 mennessä tarkasteluvuoden 2021 tasosta. Päästövähennystavoite koskee suoria päästöjä (scope 1) sekä ostoenergian epäsuoria päästöjä (scope 2). Tämän lisäksi sitoudumme mittaamaan ja vähentämään myös muita epäsuoria päästöjä (scope 3).

Keskeisimmät päästövähennystoimenpiteet liittyvät fossiilisten polttoaineiden korvaamiseen uusiutuvilla ratkaisuilla. Näistä tärkeimpänä on uuden, uusiutuvaa polttoainetta käyttävän, lämpölaitoksen käyttöönotto Huiskulan Puutarhalla syksyllä 2023.

Mikä on SBTi?
Science Based Targets -aloite (SBTi) on Carbon Disclosure Project (CDP) -hankkeen, YK:n Global Compact -aloitteen, Maailman luonnonvarainstituutin (WRI) ja Maailman luonnonsäätiön (WWF) yhteistyöaloite. Tieteeseen perustuvat tavoitteet ovat päästöjen vähentämistavoitteita, jotka pohjautuvat Pariisin kansainvälisessä ilmastosopimuksessa sovittuihin tavoitteisiin. Pariisin ilmastosopimuksen päämääränä on rajoittaa maapallon keskilämpötilan nousu alle 2 °C:seen. verrattuna esiteolliseen aikaan ja pyrkiä toimiin, jolla lämpeneminen saadaan rajoittumaan alle 1,5 °C:seen.

SBTi määrittelee ja edistää tieteeseen perustuvan tavoitteiden asettamisen parhaita käytäntöjä ja arvioi itsenäisesti yritysten tavoitteita. Suomessa on tällä hetkellä alle 60 yritystä, jotka ovat saaneet SBTi:n hyväksynnän päästövähennystavoitteilleen.

Lue lisää: https://sciencebasedtargets.org/
Twitter: @sciencetargets
LinkedIn: @The-Science-Based-Targets-initiative
#ScienceBasedTargets

Lisätietoja antaa laatu- ja kehityspäällikkö Eppu Rantanen, Huiskula Oy, puh. 040 750 0944, eppu.rantanen@huiskula.fi.

perheyritys-merkki-huiskula
suomen-vahvin-asiakastieto-huiskula

Hae sivustolta