Oma tuotanto

Huiskulassa tapahtuu ympäri vuoden

Tervetuloa tutustumaan tuotteisiimme ja tuotantoomme

Huiskulan Puutarhan omassa tuotannossa tuotetaan koristekasveja reilun neljän hehtaarin kasvihuonepinta-alalla. Kukkatuotannon tärkeimmät sesongit ovat joulu, pääsiäinen, äitienpäivä, kesäkukat, loppukesä ja syksy sekä tulppaanisesonki. Puutarhalla työskentelee vakituisesti vajaa 40 kukkatuotannon ammattilaista, sesonkihuipussaan työntekijämäärä miltei kolminkertaistuu. Puutarhan tuottamat tuotteet pakataan Huiskula-pakkauksiin ja ne on merkitty Kauniisti Kotimainen -sirkkalehtilipulla. Huiskulan Puutarhalla on useita laatusertifikaatteja.

Huiskulan Puutarhalla viljellään vuoden eri sesonkeihin kukkivia ruukkukasveja sekä talvella ja keväällä sipulikukkia. Lisäksi Huiskulassa juurrutetaan pistokastaimia ja puolivalmisteita myös muiden kukkaviljelmien tarpeisiin.

Tuotantolaitokseemme kuuluu myös lähes hehtaarin pinta-ala erilaisia työ-, varasto- ja kylmäsäilytystiloja. Riittävät aputilat mahdollistavat sesonkien vaatimien suurienkin tavaramäärien sujuvan käsittelyn. Kylmätiloissa tuotteet voidaan säilyttää oikeissa lämpötiloissa ja kaikki toimituserät voidaan toimittaa oikeassa kehitysvaiheessa ja tasalaatuisina asiakkaillemme.

Huiskulan Puutarha Oy on Vuoden 2022 kukkien laatutuottaja! (mediatiedote Kauppapuutarhaliitto 26.10.2022)

Turkulainen Huiskulan Puutarha Oy on palkittu vuoden 2022 parhaana kukkaviljelmänä Suomessa. Palkinto jaettiin keskiviikkona Kauppapuutarhaliitto ry:n vuosikokouksessa.
Vuonna 1934 perustettu yritys viljelee kotimaisia koristekasveja 4,3 hehtaarin alalla. Puutarha on pinta-alaltaan Suomen suurin kukkaviljelmä. Lähes 90-vuotias yritys on edelleen perheyritys. Huiskulan Puutarha Oy:n toimitusjohtajana toimii Jali Murto, yrityksen perustajien Reino ja Meeri Murron lapsenlapsi. Puutarhalla työskentelee vakituisesti noin 40 alan ammattilaista, ja sesonkihuipussa työntekijämäärä miltei kolminkertaistuu.

Viljely oli aluksi lähinnä vihannestuotantoa, mutta kukkaviljelyn merkitys alkoi kasvaa, kun puutarhalla aloitettiin neilikan viljely. 1940-luvulla rakennettiin ensimmäiset kasvihuoneet. 1950-luvulla neilikan lisäksi tuotantoon tuli muun muassa ruusua, tulppaaneita ja leikkovihreää. 1960-luvulla Huiskula oli ensimmäisiä krysanteemin viljelijöitä Suomessa. 1980-luvulla kukkaviljely oli monipuolisimmillaan: useiden leikkokukkalajien ja ruukkukasvien rinnalla myös taimituotanto monipuolistui. 1990-luvulla EU-jäsenyyden myötä kukkatuonti vapautui ja monien leikkokukkalajien viljelystä luovuttiin. Ruususta luovuttiin 2010-luvun alussa ja tilaa vapautui erilaisille ruukkukasveille.
Tämä päivänä Huiskulassa viljellään laaja valikoima ruukkukasveja sekä sipulikukkia. Tulppaani on yksi puutarhan päätuotteista, jonka sesonki kestää joulusta pääsiäiseen. Lisäksi puutarhalla juurrutetaan pistokastaimia ja puolivalmisteita myös muiden kukkaviljelmien tarpeisiin.

Vastuullisuus korostuu puutarhan toiminnassa nykypäivänä entistä enemmän. Vastuullisuudesta kertovat muun muassa yritykselle myönnetyt IP Sigill-, Laatutarha- ja Reilun kaupan sertifikaatit. Viimeisen 10 vuoden aikana yritys on pienentänyt sähkönkulutustaan 70 prosenttia. Myös lämpöenergian kulutus on pienentynyt yli 30 prosenttia. Yritykseen on rakenteilla uusi biopolttoainetta käyttävä lämpökeskus. Ruukkukasvien viljely tapahtuu viljelypöydillä suljetussa kastelukierrossa, joten kasteluvettä ja ravinteita ei kulkeudu ympäröivään luontoon.

Kukkien laatutuottajapalkinnon myöntää vuosittain Kotimaiset Kasvikset ry. Tunnustus on myönnetty vuodesta 1994 lähtien.

Viereisestä ympyräkaaviosta näet kukkatuotantomme sesongeittain. Klikkaamalla sesonkia pääset tutustumaan sesongin tuotteisiin.

Sigill Kvalitetssystem AB:n myöntämä Koristekasvit ja Työehdot IP Sigill -sertifikaatti. Standardissa keskitytään tuoteturvallisuuden, ympäristövastuullisuuden ja työntekijöiden hyvien työolojen varmentamiseen.

Kauppapuutarhaliitto ry:n myöntämä Laatutarha-ohjeisto (Kotimaiset Kasvikset ry:n hallinnoiman) sirkkalehtimerkin käyttöön oikeuttava suomalaisen puutarhatuotannon yleinen laatujärjestelmäohjeisto.

Huiskulan Puutarha Oy on Vuoden 2022 kukkien laatutuottaja. Kukkien laatutuottajapalkinnon myöntää vuosittain Kotimaiset Kasvikset ry. Tunnustus on myönnetty vuodesta 1994 lähtien.

Alla olevaa ympyräkaaviosta näet kukkatuotantomme sesongeittain. Klikkaamalla sesonkia pääset tutustumaan sesongin tuotteisiin.

Tuotteemme sesongeittain

Huiskulan tulppaanit

Vuosituotantomme on n. 15 miljoonaa kappaletta. Tulppaanituotanto ajoittuu talveen, joulun ja pääsiäisen väliselle ajalle. Tulppaanin, kuten muidenkin sipulikukkien viljely kuluttaa suhteellisen vähän energiaa, sillä tulppaanit kukkivat sipuliin varastoituneen aurinkoenergian voimalla. Yhdellä kasvihuoneneliöllä voidaan talven aikana tuottaa jopa 2500 tulppaania.

Tulppaanilajikkeita on tuotannossa reilu 100. Lajikkeisto muuttuu sesongin edetessä. Joulunajan tuotannossa tärkein väri on punainen. Kevättalvella tuotannossa on koko tulppaanien väriskaala ja pääsiäisenä suurin osa tuotannosta koostuu keltaisista lajikkeista. Tärkeimpiä tulppaaniviikkoja ovat ystävänpäivä, naistenpäivä ja pääsiäinen. Tulppaanit pakataan erikokoisiin kimppuihin ja teemme myös kauniita monivärikimppuja.

Tulppaani 7kpl

Tulppaani 10 kpl

Tulppaani 15 kpl moniväri

Tulppaani kerrottu
20 kpl

Huiskulan Pääsiäinen

Kukkasipulit istutetaan ruukkuihin noin 3kk ennen niiden valmistumista. Kukkasipulit juurtuvat ja saavat kylmäkäsittelyn kylmiössä ennen siirtoa kasvihuoneeseen. Huiskulassa valmistuu yli miljoona sipulikukkaruukkua joka kevät. Ne toimitetaan nuppuisina, jotta ne kukkivat vasta kodeissa. Sipulikukat kehittyvät kasvihuoneessa vain reilun viikon ennen toimitusta ja ovat siksi energiaystävällisiä kukkia. Kevään suosikki on tete-narsissi, joka kestää myös pientä pakkasta.

 

Tete à tete -narsissi

Kevään suosituin ruukkusipulikukka. Kovatkaan yöpakkaset eivät lannista tätä aikaista kukkijaa. Sipulista viljellyt ruukkukasvit ovat myös energiaystävällisiä. Ruukkukoot 12 cm , 17 cm kulho ja 25 cm laatikko.

Helmililja

Muscari Blue magic ja White magic -lajikkeet. Viljellään 11 cm ruukussa.

Perunanarsissi

Bridal Crown -lajike. Viljellään 12 cm ja 14 cm ruukussa.

Isokukalliset narsissit

Lajikkeet: Apricot Whirl, Attraction, Gold Medal, Gold Medal Double, Peach Swirl, Snowboard, Tahiti sekä Westward. Viljellään 12 cm ja 14 cm ruukussa.

Narsissi Tete Boucle

Narsissi Tete Boucle kerrottukukkainen. Ruukkukoko 12 cm.

Hyasintti keltainen

Viljelemme pääsiäiseksi myös keltaista hyasinttia. Ruukkukoko 9 cm.

Hyasintti 3-sipulia

Kolmen hyasintin ruukku, ruukun koko 12 cm. Väreinä keltainen, valkoinen ja oranssi.

Huiskulan kesäkukat

Tutustu Huiskulan omaan kesäkukkatuotantoon. Kestävät ja kauniit neilikat kukkivat koko kesän. Pelargonioissa riittää värejä ja lajikkeita. Siksi ne ovatkin kesäkauden kestosuosikkeja kuten perinteiset ja kauniin väriset begoniat. Iloinen marketta tuo kesäfiiliksen. Istuta isoksi ryhmäksi yksinään tai yhdessä muiden kesäkukkien kanssa. Amppeleissa riittää värejä ja lajikkeita. Monilajiset trixi-amppelit ihastuttavat näyttävyydellään. Daalian komeat ja värikkäät kukat ovat kesäkukkaistutusten kuninkaallisia. Huiskulan kesäkukissa riittää valinnanvaraa. Kokeile uutuuksia. Tee ihania ryhmäistutuksia suosikkiväreissäsi. Kesällä saa istuttajan luovuus kukkia!

Pelargoni

Pelargoni on merkittävä touko-kesäkuun tuote. Huiskulan pelargonin ruukkukoko on 12 cm. Juurrutamme pelargonin pistokastaimia myös muille viljelijöille.

Marketta

Markettatuotantomme valmistuu touko-kesäkuussa. Käyttämämme Neptune-lajike on kestävä, kompakti ja jatkuvakukintainen. Marketan taimet ovat omaa juurrutustamme, ruukkukoko on 11 cm.

Begonia

Begonia on suosittu ja perinteinen kesäkukka. Begonia kukkii näyttävästi ruukkukukkana, istutuksissa ja haudoille istutettuna. Begonia on valikoimassamme äitienpäivästä elokuun loppuun. Ruukkukoko 12 cm.

Verenpisara

Viljelemme sekä tavallisia verenpisaroita ja erikoisempia kyynelverenpisaroita. Verenpisaran ruukkukoko on 12 cm.

Kesäkukkamix riippuva

Olemme valikoineet 12 cm ruukussa viljeltäväksi riippuvia kesäkukkia. Mixin kasvilajeja voi tilata erikseen tai valmiina lajitelmana. Lajitelmassa on tärkeimmät värit ja parhaat muodot lajeista: hopeakäpälä, hopeaputous, lobelia, lumihiutale, maahumala, miljoonakello, petunia, petunia littletunia ja verbena.

Kesäkukkamix pystykasvuinen

Olemme valikoineet 12 cm ruukussa viljeltäväksi myös lajitelman pystykasvuisia kesäkukkia. Lajitelmassa on tärkeimmät värit ja parhaat muodot lajeista: daalia, koristebataatti, samettikukka, poutapilvi, iso samettikukka, verenpisara, värinokkonen, portulakka, salvia, silkkitassu, tsinnia, begonia, marketta, pelargoni ja ruukkuneilikka.

Patiomix

Patiomixin lajikkeet ovat näyttäviä. Ne menestyvät puolivarjossa ja varjoisammissakin kasvupaikoissa. Lajikkeina ovat dahlia, leijonankita, pelargoni ja salvia. Ruukkukoko on 19 cm.

Trixi®

Kasvatamme 23 cm ja 27 cm amppeleissa monilaji- ja moniväri-amppeleita. Selectan Trixi®-taimissa on yhdisteltynä kolmen eri kasvilajin tai saman lajin kolmesta eri väristä istutettuja yhdistelmiä.

Kesäkukka-amppeli

Kasvatamme touko-kesäkuussa toimitettavaksi laajan valikoiman. Valikoimassa on tärkeimmät värit ja parhaat muodot lajeista: petunia, pikkupetunia, lobelia, lumihiutale ja verbena.

Patiodaalia

Parveke- ja ruukkupuutarhojen yleistyessä, olemme ottaneet viljelyyn myös 22 cm isokukkaisen Maggiore-patiodaalian. Isommassa ruukussa viljeltynä patiodaalia on valmis sijoitettavaksi puutarhaan ruukkuineen ja sopii hyvin myös mm. viemiseksi kesäjuhliin.

Ruukkuneilikka

Erilaiset ruukkuneilikat ovat helppohoitoisina, kestävinä ja monikäyttöisinä kukkina kasvattaneet suosiotaan viime vuosina. Kesäkukkasesonkiin viljelemme erivärisiä Oscar- ja I love you -ruukkuneilikoita 11 cm ruukussa, toukokuusta heinäkuuhun.

Äitienpäivän ruukkuneilikka

Erilaiset ruukkuneilikat ovat helppohoitoisina, kestävinä ja monikäyttöisinä kukkina kasvattaneet suosiotaan viime vuosina. Kasvatamme äitienpäiväsesonkiin pirteitä Pink Kisses -neilikoita. Ruukkukoko 12 cm. Neilikat soveltuvat hyvin myös ulkokasveiksi.

Orvokkiamppeli

Orvokki on kevään suosikkikukka. Se sietää myös hieman kylmää ja siksi on kevään ensimmäisiä kukkia ulos. Meillä orvokkia viljellään amppeleissa. Saatavilla on monta eri väriä. Ruukkukoko 19 cm.

Ulkokrysanteemi

Heinä-elokuulle viljelemme suurikokoisia ulkokäyttöön tarkoitettuja pallokrysanteemeja 14 cm ja 19 cm ruukussa. Valikoimassa on myös kolmen värin Carneval-yhdistelmiä.

Ulkosyklaami

Viljelemme 10 cm ruukussa pienikukallisia ulkosyklaameja heinä-elokuussa toimitettavaksi. Pienikukalliset värikkäät syklaamit kestävät ulkoistutuksissa hallayöt aina pakkasiin asti.

Ulkokrysanteemi­amppeli

Suosittua krysanteemia on saatavilla myös amppelissa. Ruukku iso 23 cm.

Ruukkuneilikka

Viljelemme erivärisiä Oscar-ruukkuneilikoita 11 cm ruukussa, toukokuusta heinäkuuhun.

Sulkahirssi

Uutuutena meillä on viljelyssä sulkahirssi, 14cm ruukussa. Väreinä ruskea ja vihreä.

Begonia

Begonia on yksi suosituimmista ja kestävimmistä kesäkukista. Se sopii sisälle ja ulos. Uutuutena ruukkukoko 14cm.

Väriä syksyyn!

Ulkosyklaamien herkullisilla väreillä loihdit lumoavia ulkoasetelmia. Syklaamien hehkuvat värit tuovat tunnelmaa syksyiseen kotiin. Näyttävät ulkokrysanteemit kuuluvat loppukesän kukkakattaukseen. Ilottele väreillä! Ulkokrysanteemi sopii myös amppeliin. Trendikäs lankaköynnös toimii viherkasvina tai mainiona lisukkeena ulkoistutuksissa. Hopealanka on tyylikäs ulkokasvi syksyn istutuksissa. Uutuutena viherkasvit.

Ulkosyklaami

Viljelemme 10 cm ruukussa pienikukallisia ulkosyklaameja heinä-elokuussa toimitettavaksi. Pienikukalliset värikkäät syklaamit kestävät ulkoistutuksissa hallayöt aina pakkasiin asti.

Keijunkukka

Viljelemme 13 cm ruukussa keijunkukkaa eri väreissä.

Lankaköynnös

Lankaköynnös sopii syksyisiin istutuksiin. Kestää hyvin syksyn pikkupakkaset. Ruukkukoko 11 cm.

Hopealanka

Hopealanka sopii syksyisiin istutuksiin. Kestää hyvin pikkupakkaset. Ruukkukoko 11 cm.

Komeamaksaruoho

Komeamaksaruoho, ruukkukoko 17 cm.

Prinsettia

Viljelemme 12 cm ruukussa prinsettiaa lokakuussa toimitettavaksi. Väreinä valkoinen, pinkki sekä vaaleanpunainen.

Syystähti

Syystähti syksyn värissä. Ruukkukoko 12 cm.

Viherkasvit

Viljelemme myös viherkasveja. Lajikkeina on kirjovehka, peikonlehti, maija ja muorikukka. Ruukun koko 12 cm.

Huiskulan joulutuotanto

Huiskulan joulutuotantoon kuuluu suomalaisten rakkaimmat joulukukat. Erityisosaamistamme ovat isot, monilatvaiset joulutähdet. Joulutähdet vievätkin suurimman osan viljelyalastamme joulun alla. Myös hyasintti on joulun tuoksuva suosikki, jota viljellään Huiskulassa satoja tuhansia ruukkuja vuosittain. Amarylliksia viljelemme sekä suurikukkaisia ja matalavartisia exclusive-lajikkeita, että tavallisia lajikkeita pienemmistä sipuleista. Tutustu tuotantoomme ja katso video!

Monilatvainen joulutähti

Värit punainen ja valkoinen. Viljelemme pääasiallisesti latvottuja, monilatvaisia joulutähtiä: Joulutähti Exclusive 17 cm ruukussa, XL-koko 13 cm ruukussa, sekä M-koko 12 cm ruukussa.

Yksilatvainen joulutähti

Tuotannossa on myös yksilatvaisia joulutähtiä ja niiden eri kokoluokkia. Värit punainen ja valkoinen. Kokoluokat ovat S-koko 10 cm ruukussa. L-koko 12 cm ruukussa.

Kerrottu amaryllis

Amarylliksestä on nopeasti tullut yksi joulukukkien suosikeista. Ruukkukoko 13 cm. Lajikkeet: Ragtime, Harlequin ja Rozetta.

Amaryllis

Amaryllikset viljellään 13 cm ruukussa. Pakkaamme amaryllikset myös lahjakääreisiin. Värit punainen, valkoinen ja vaaleanpunainen.

Hyasintti

Hyasintin perinteiset värit ovat vaaleanpunainen, valkoinen ja sininen. Nuppuvaiheessa olevat hyasintit tunnistaa kukanvärisestä ruukusta. Hyasintin ruukkukoko on 9 cm. Hyasinttia saa myös kolmen hyasintin ruukussa, ruukun koko 13 cm sekä 5 hyasintin ruukussa, ruukkukoko 17cm.

Erikoisjoulutähti

Erikoisjoulutähtilajikkeet: Beauty Cinnamon, Beauty Marble, Beauty Pink ja Beauty Princess. Ruukkukoko 12 cm.

Hae sivustolta