Tervetuloa tutustumaan
tuotteisiimme ja tuotantoomme

Huiskulan Puutarhalla tuotetaan koristekasveja noin viiden hehtaarin kasvihuonepinta-alalla. Kukkatuotannon tärkeimmät sesongit ovat joulu, pääsiäinen, äitienpäivä, kesäkukat, loppukesä ja syksy sekä tulppaanisesonki. Puutarhalla työskentelee vakituisesti noin 50 kukkatuotannon ammattilaista, sesonkihuipussaan työntekijämäärä miltei kolminkertaistuu. Puutarhan tuottamat tuotteet pakataan Huiskula-pakkauksiin ja ne on merkitty Kauniisti Kotimainen -sirkkalehtilipulla. Huiskulan Puutarhalla on useita laatusertifikaatteja.

Huiskulan Puutarhalla viljellään vuoden eri sesonkeihin kukkivia ruukkukasveja ja kesäkukka-amppeleita. Lisäksi Huiskulassa juurrutetaan pistokastaimia ja puolivalmisteita myös muiden kukkaviljelmien tarpeisiin.

Kiinteistöömme kuuluu myös lähes kahden hehtaarin pinta-ala erilaisia työ-, varasto- ja kylmäsäilytystiloja. Riittävät aputilat mahdollistavat sesonkien vaatimien suurienkin tavaramäärien sujuvan käsittelyn. Kylmätiloissa tuotteet voidaan säilyttää oikeissa lämpötiloissa ja kaikki toimituserät voidaan toimittaa oikeassa kehitysvaiheessa ja tasalaatuisina asiakkaillemme.

Viereisestä ympyräkaaviosta näet kukkatuotantomme sesongeittain. Klikkaamalla sesonkia pääset tutustumaan sesongin tuotteisiin.

Sigill Kvalitetssystem AB:n myöntämä Koristekasvit ja Työehdot IP Sigill -sertifikaatti. Standardissa keskitytään tuoteturvallisuuden, ympäristövastuullisuuden ja työntekijöiden hyvien työolojen varmentamiseen.

sirkkalehtimerkki

Kauppapuutarhaliitto ry:n myöntämä Laatutarha-ohjeisto (Kotimaiset Kasvikset ry:n hallinnoiman) sirkkalehtimerkin käyttöön oikeuttava suomalaisen puutarhatuotannon yleinen laatujärjestelmäohjeisto.

Tuotteemme sesongeittain

Tulppaani Katso video

Huiskulan tulppaanit

Vuosituotantomme on n. 18 miljoonaa kappaletta. Tulppaanituotanto ajoittuu talveen, joulun ja äitienpäivän väliselle ajalle. Tulppaanin, kuten muidenkin sipulikukkien viljely kuluttaa suhteellisen vähän energiaa, sillä tulppaanit kukkivat sipuliin varastoituneen aurinkoenergian voimalla. Yhdellä kasvihuoneneliöllä voidaan talven aikana tuottaa jopa 2500 tulppaania.

Tulppaanilajikkeita on tuotannossa n. 80. Lajikkeisto muuttuu sesongin edetessä. Joulunajan tuotannossa tärkein väri on punainen. Kevättalvella tuotannossa on koko tulppaanien väriskaala. Tärkeimpiä tulppaaniviikkoja ovat ystävänpäivä, naistenpäivä ja pääsiäinen. Pääsiäisenä suurin osa tuotannosta koostuu keltaisista lajikkeista. Tulppaanit pakataan erikokoisiin kimppuihin ja teemme myös kauniita monivärikimppuja.

Tulppaani 7 kpl

Tulppaani 10 kpl

Tulppaani 15 kpl

Tulppaani 15 kpl moniväri

Pääsiäinen Katso video

Huiskulan pääsiäinen

Kukkasipulit istutetaan ruukkuihin noin 3kk ennen niiden valmistumista. Kukkasipulit juurtuvat ja saavat kylmäkäsittelyn kylmiössä ennen siirtoa kasvihuoneeseen. Huiskulassa valmistuu yli miljoona sipulikukkaruukkua joka kevät. Ne toimitetaan nuppuisina, jotta ne kukkivat vasta kodeissa. Sipulikukat kehittyvät kasvihuoneessa vain reilun viikon ennen toimitusta ja ovat siksi energiaystävällisiä kukkia. Kevään suosikki on tete-narsissi, joka kestää myös pientä pakkasta.

Tete à tete -narsissi

Kevään suosituin ruukkusipulikukka. Kovatkaan yöpakkaset eivät lannista tätä aikaista kukkijaa. Sipulista viljellyt ruukkukasvit ovat myös energiaystävällisiä. Ruukkukoot 12 cm , 17 cm kulho ja 25 cm laatikko.

Helmililja

Muscari Blue magic ja White magic -lajikkeet. Viljellään 11 cm ruukussa.

Perunanarsissi

Bridal Crown -lajike. Viljellään 12cm ja 14 cm ruukussa.

Isokukalliset narsissit

Lajikkeet: Geneve, Gold Medal, Gold Medal Double, Attraction, sekä Westward. Viljellään 12 cm ja 14 cm ruukussa.

Narsissi Tete Boucle

UUTUUS! Narsissi Tete Boucle kerrottukukkainen. Ruukkukoko 12 cm.

Hyasintti keltainen

Viljelemme pääsiäiseksi myös keltaista hyasinttia. Ruukkukoko 9 cm. Saatavilla myös kolmen hyasintin ruukku, ruukun koko 12cm.

Kesäkukat Katso video

Huiskulan kesäkukat

Tutustu Huiskulan omaan kesäkukkatuotantoon. Komeat terassihortensiat ovat äitienpäivän ja kevään juhlien suosikkikukkia. Kestävät ja kauniit neilikat kukkivat koko kesän. Pelargonioissa riittää värejä ja lajikkeita. Siksi ne ovatkin kesäkauden kestosuosikkeja Perinteisiä ja kauniissa väreissä hehkuvia begonioita saa sekä ruukuissa että amppeleissa. Iloinen marketta tuo kesäfiiliksen. Istuta isoksi ryhmäksi yksinään tai yhdessä muiden kesäkukkien kanssa. Amppeleissa riittää värejä ja lajikkeita. Monilajiset trixi-amppelit ihastuttavat näyttävyydellään. Daalian komeat ja värikkäät kukat ovat kesäkukkaistutusten kuninkaallisia. Huiskulan kesäkukissa riittää valinnanvaraa. Kokeile uutuuksia. Tee ihania ryhmäistutuksia suosikkiväreissäsi. Kesällä saa istuttajan luovuus kukkia!

Pelargoni

Pelargoni on merkittävä touko-kesäkuun tuote. Tuotannossa on sekä pystykasvuisia että riippulajikkeita. Huiskulan pelargonin ruukkukoko on 12 cm. Juurrutamme pelargonin pistokastaimia myös muille viljelijöille.

Marketta

Markettatuotantomme valmistuu touko-kesäkuussa. Käyttämämme Neptune-lajike on kestävä, kompakti ja jatkuvakukintainen. Marketan taimet ovat omaa juurrutustamme, ruukkukoko on 11 cm.

Begonia

Begonia on suosittu ja perinteinen kesäkukka. Begonia kukkii näyttävästi ruukkukukkana, istutuksissa ja haudoille istutettuna. Begonia on valikoimassamme äitienpäivästä elokuun loppuun. Ruukkukoko 12 cm.

Verenpisara

Viljelemme sekä tavallisia verenpisaroita ja erikoisempia kyynelverenpisaroita. Verenpisaran ruukkukoko on 12 cm, riippuvia lajikkeita kasvatetaan myös 23 cm:n amppelissa.

Kesäkukkamix riippuva

Tuotantomme viljelyvalikoimaa kehitetään koko ajan. Olemme valikoineet 12 cm ruukussa viljeltäväksi lajitelman riippuvia kesäkukkia. Mixin kasvilajeja voi tilata erikseen tai valmiina lajitelmana. Lajitelmassa on tärkeimmät värit ja parhaat muodot lajeista: hopeakäpälä, hopeaputous, lobelia, lumihiutale, maahumala, miljoonakello, petunia, petunia erikoislajikkeita, petunia littletunia, siniviuhka ja verbena.

Kesäkukkamix pystykasvuinen

Kuten riippuvaan amppelimixiin, olemme valikoineet 12cm ruukussa viljeltäväksi myös lajitelman pystykasvuisia kesäkukkia. Lajitelmassa on tärkeimmät värit ja parhaat muodot lajeista: begonia, daalia, koristebataatti, iso-olkikukka, marketta, pelargoni, ruukkuneilikka, samettikukka, iso samettikukka, suklaakosmos, verenpisara ja värinokkonen.

Isokukallinen Dahlia

Dahliat ovat näyttäviä kesäkukkia. Huiskulassa dahlian viljelyyn kuuluu latvonta. Isokukallinen La Bella Grande -lajike. Ne sopivat hyvin erilaisiin astioihin tai ryhmiin istutettaviksi. Ruukkukoko on 13 cm.

Patiomix

Patiomixin lajikkeet ovat näyttäviä. Ne menestyvät puolivarjossa ja varjoisammissakin kasvupaikoissa. Lajikkeina ovat dahlia, leijonankita, pelargoni ja kesäpäivänhattu. Ruukkukoko on 19 cm.

Trixi®

Kasvatamme 23 cm ja 27 cm amppeleissa monilaji- ja moniväri-amppeleita. Selectan Trixi®-taimissa on yhdisteltynä kolmen eri kasvilajin tai saman lajin kolmesta eri väristä istutettuja yhdistelmiä.

Kesäkukka-amppeli

Kasvatamme touko-kesäkuussa toimitettavaksi laajan valikoiman, yhteensä n. 75 000 kpl kesäkukka-amppeleita. Valikoimassa on tärkeimmät värit ja parhaat muodot lajeista: petunia, pikkupetunia, lobelia, lumihiutale, verbena ja verenpisara.

Patiokasvit

Parveke- ja ruukkupuutarhojen yleistyessä, olemme ottaneet viljelyyn myös 22 cm patiokasvit. Isommassa ruukussa viljeltynä kesäkukat ovat valmiita sijoitettaviksi ja sopivat hyvin myös mm. viemiseksi kesäjuhliin.

Ruukkuneilikka

Erilaiset ruukkuneilikat ovat helppohoitoisina, kestävinä ja monikäyttöisinä kukkina kasvattaneet suosiotaan viime vuosina. Kesäkukkasesonkiin viljelemme erivärisiä Oscar-ruukkuneilikoita 11 cm ruukussa, toukokuusta heinäkuuhun.

Äitienpäivän ruukkuneilikka

Erilaiset ruukkuneilikat ovat helppohoitoisina, kestävinä ja monikäyttöisinä kukkina kasvattaneet suosiotaan viime vuosina. Kasvatamme äitienpäiväsesonkiin pirteitä Pink Kisses -neilikoita. Ruukkukoko 12 cm. Neilikat soveltuvat hyvin myös ulkokasveiksi.

Loppukesä

Ulkokrysanteemi

Heinä-elokuulle viljelemme suurikokoisia ulkokäyttöön tarkoitettuja pallokrysanteemeja 14 cm ja 19 cm ruukussa. Valikoimassa on myös kolmen värin Carneval-yhdistelmiä.

Ulkosyklaami

Viljelemme 10 cm ruukussa pienikukallisia ulkosyklaameja heinä-elokuussa toimitettavaksi. Pienikukalliset värikkäät syklaamit kestävät ulkoistutuksissa hallayöt aina pakkasiin asti.

Ulkokrysanteemiamppeli

Suosittua krysanteemia on saatavilla myös amppelissa. Ruukku iso 23 cm.

Ruukkuneilikka

Ruukkuneilikka 11cm. Uutuuslajikkeet: Peach Party, Purple Wedding, Early love.

Syyskukat Katso video

Väriä syksyyn!

Renesanssin kokenut ruukkuneilikka on kesän kiitollinen kukkija, josta on iloa pitkälle syksyyn. Ulkosyklaamien herkullisilla väreillä loihdit lumoavia ulkoasetelmia. Syklaamien hehkuvat värit tuovat tunnelmaa syksyiseen kotiin. Näyttävät ulkokrysanteemit kuuluvat loppukesän kukkakattaukseen. Ilottele väreillä! Huiskulan Carneval-krysanteemissa on kolme väriä samassa ruukussa. Ulkokrysanteemi sopii myös amppeliin. Trendikäs lankaköynnös toimii viherkasvina tai mainiona lisukkeena ulkoistutuksissa. Hopealanka on tyylikäs ulkokasvi syksyn istutuksissa. Runsaat koristekaalit kestävät ulkoistutuksissa myös pientä pakkasta.

Ulkosyklaami

Viljelemme 10 cm ruukussa pienikukallisia ulkosyklaameja heinä-elokuussa toimitettavaksi. Pienikukalliset värikkäät syklaamit kestävät ulkoistutuksissa hallayöt aina pakkasiin asti.

Keijunkukka

Viljelemme 13 cm ruukussa keijunkukkaa eri väreissä.

Koristekaali

Koristekaali sopii syksyisiin istutuksiin. Kestää hyvin syksyn pikkupakkaset. Värit: valkoinen, vaaleanpunainen, lila. Ruukkukoko 11 cm.

Lankaköynnös

Lankaköynnös sopii syksyisiin istutuksiin. Kestää hyvin syksyn pikkupakkaset. Ruukkukoko 11 cm.

Hopealanka

Hopealanka sopii syksyisiin istutuksiin. Kestää hyvin pikkupakkaset. Ruukkukoko 11 cm.

Hopealanka-lankaköynnös

UUTUUS! Viljelemme 12 cm ruukussa hopealanka-lankaköynnösmixiä.

Prinsettia

UUTUUS! Viljelemme 12 cm ruukussa prinsettiaa lokakuussa toimitettavaksi. Väreinä valkoinen, pinkki sekä vaaleanpunainen.

Prinsettia-kulho

UUTUUS! Prinsettia-kulho 17cm. Löytyy myös yksivärisenä, valkoinen, pinkki ja vaaleanpunainen.

Syystähti

Syystähti syksyn värissä. Ruukkukoko 12 cm.

Joulukukat Katso video

Huiskulan joulutuotanto

Huiskulan joulutuotantoon kuuluu suomalaisten rakkaimmat joulukukat. Erityisosaamistamme ovat isot, monilatvaiset joulutähdet. Joulutähdet vievätkin suurimman osan viljelyalastamme joulun alla. Myös hyasintti on joulun tuoksuva suosikki, jota viljellään Huiskulassa satoja tuhansia ruukkuja vuosittain. Amarylliksia viljelemme sekä suurikukkaisia ja matalavartisia exclusive-lajikkeita, että tavallisia lajikkeita pienemmistä sipuleista. Tutustu tuotantoomme ja katso video!

Monilatvainen joulutähti

Värit punainen ja valkoinen. Joulutähtituotanto täyttää suurimman osan kasvihuoneistamme elo-joulukuun aikana. Viljelemme pääasiallisesti latvottuja, monilatvaisia joulutähtiä: Joulutähti Exclusive 17 cm ruukussa, XL-koko 13 cm ruukussa, sekä M-koko 12 cm ruukussa.

Yksilatvainen joulutähti

Tuotannossa on myös yksilatvaisia joulutähtiä ja niiden eri kokoluokkia. Värit punainen ja valkoinen. Kokoluokat ovat S-koko 10 cm ruukussa. L-koko 12 cm ruukussa.

Amaryllis Exclusive

Amarylliksestä on nopeasti tullut yksi joulukukkien suosikeista. Parhaat amaryllislajikkeet myymme Exclusive-nimikkeellä 13 cm:n ruukussa. Lajikkeet: Ragtime, Harlequin ja Rozetta.

Amaryllis

Tavalliset amaryllikset viljellään 13 cm ruukussa. Pakkaamme Amaryllikset myös lahjakääreisiin. Värit punainen, valkoinen ja vaaleanpunainen.

Hyasintti

Hyasintin perinteiset värit ovat vaaleanpunainen, valkoinen ja sininen. Nuppuvaiheessa olevat hyasintit tunnistaa kukanvärisestä ruukusta. Hyasintin ruukkukoko on 9 cm. Hyasinttia saa myös kolmen hyasintin ruukussa, ruukun koko 12 cm.

Joulutähti Christmas Mouse

Pyöreälehtinen hiirenkorvamainen joulutähtemme, ruukkukoko 12 cm.

Erikoisjoulutähti

Erikoisjoulutähtilajikkeet: Feeling Merlot, Feeling Glitter, Beauty Princess, Beauty Pink, Beauty Cinnamon, Beauty Marble ja Skystar. Ruukkukoko 12 cm.

Jatkojalostus

Pienet ja isot kukkaistutukset arkeen ja juhlaan

Huiskulassa valmistuu mittava määrä kukkaistutuksia vuoden eri sesonkeihin. Istutustuotantomme suurin sesonki on joulu. Sen lisäksi istutuksia valmistuu paljon myös äitienpäiväksi ja pääsiäiseksi. Istutukset suunnitellaan ja valmistetaan Huiskulassa ja toimitetaan eri jakelukanaviin: kukkakauppoihin, marketteihin, tavarataloihin ja puutarhamyymälöihin. Emme tarjoa kaikille samoja tuotteita vaan suunnittelemme sesonki-istutukset asiakaskohtaisesti. Näin asiakas voi olla varma, että sama tuote ei ole myynnissä naapuriliikkeessä.