Tervetuloa tutustumaan
tuotteisiimme ja tuotantoomme

Huiskulan Puutarhalla tuotetaan koristekasveja noin viiden hehtaarin kasvihuonepinta-alalla. Kukkatuotannon tärkeimmät sesongit ovat joulu, pääsiäinen, äitienpäivä, kesäkukat, loppukesä ja syksy sekä tulppaanisesonki. Puutarhalla työskentelee vakituisesti noin 50 kukkatuotannon ammattilaista, sesonkihuipussaan työntekijämäärä miltei kolminkertaistuu. Puutarhan tuottamat tuotteet pakataan Huiskula-pakkauksiin ja ne on merkitty Kauniisti Kotimainen -sirkkalehtilipulla. Huiskulan Puutarha on laatutarha-auditoitu puutarha.

Huiskulan Puutarhalla viljellään vuoden eri sesonkeihin noin kolme miljoonaa kukkivaa ruukkukasvia ja 75 000 kesäkukka-amppelia. Lisäksi Huiskulassa juurrutetaan pistokastaimia ja puolivalmisteita myös muiden kukkaviljelmien tarpeisiin.

Kiinteistöömme kuuluu myös lähes kahden hehtaarin pinta-ala erilaisia työ-, varasto- ja kylmäsäilytystiloja. Riittävät aputilat mahdollistavat sesonkien vaatimien suurienkin tavaramäärien sujuvan käsittelyn. Kylmätiloissa tuotteet voidaan säilyttää oikeissa lämpötiloissa ja kaikki toimituserät voidaan toimittaa oikeassa kehitysvaiheessa ja tasalaatuisina asiakkaillemme.

Viereisestä ympyräkaaviosta näet kukkatuotantomme sesongeittain. Klikkaamalla sesonkia pääset tutustumaan sesongin tuotteisiin.

Tuotteemme sesongeittain

Tulppaani Katso video

Huiskulan tulppaanit

Vuosituotantomme on n. 16 miljoonaa kappaletta. Tulppaanituotanto ajoittuu talveen, pikkujoulun ja vapun väliselle ajalle. Tulppaanin, kuten muidenkin sipulikukkien viljely kuluttaa suhteellisen vähän energiaa, sillä tulppaanit kukkivat sipuliin varastoituneen aurinkoenergian voimalla. Yhdellä kasvihuoneneliöllä voidaan talven aikana tuottaa jopa 2500 tulppaania.

Tulppaanilajikkeita on tuotannossa n. 80. Lajikkeisto muuttuu sesongin edetessä. Joulunajan tuotannossa tärkeimmät värit ovat punainen ja valkoinen. Kevättalvella tuotannossa on koko tulppaanien väriskaala. Tärkeimpiä tulppaaniviikkoja ovat ystävänpäivä, naistenpäivä ja pääsiäinen. Pääsiäisenä suurin osa tuotannosta koostuu keltaisista lajikkeista. Tulppaanit pakataan erikokoisiin kimppuihin ja teemme myös kauniita monivärikimppuja.

Tulppaani 7 kpl

Tulppaani 10 kpl

Tulppaani 15 kpl

Tulppaani 15 kpl moniväri

Valkolilja

Valkoliljatuotantomme on noin 200 000 kpl vuodessa. Pyrimme tasaiseen tuotantomäärään vuoden kaikilla viikoilla. Kotimainen valkolilja aukeaa nopeasti ja on laadukas ympäri vuoden.

Pääsiäinen Katso video

Huiskulan pääsiäinen

Kukkasipulit istutetaan ruukkuihin noin 3kk ennen niiden valmistumista. Kukkasipulit juurtuvat ja saavat kylmäkäsittelyn kylmiössä ennen siirtoa kasvihuoneeseen. Huiskulassa valmistuu yli miljoona sipulikukkaruukkua joka kevät. Ne toimitetaan nuppuisina, jotta ne kukkivat vasta kodeissa. Sipulikukat kehittyvät kasvihuoneessa vain reilun viikon ennen toimitusta ja ovat siksi energiaystävällisiä kukkia. Kevään suosikki on tete-narsissi, joka kestää myös pientä pakkasta.

Tete à tete -narsissi

Kevään suosituin ruukkusipulikukka. Kovatkaan yöpakkaset eivät lannista tätä aikaista kukkijaa. Sipulista viljellyt ruukkukasvit ovat myös energiaystävällisiä. Ruukkukoot 12 cm , 17 cm kulho ja 25 cm laatikko.

Helmililja

Muscari Blue magic ja White magic -lajikkeet. Viljellään 11 cm ruukussa.

Perunanarsissi

Bridal Crown -lajike. Viljellään 14 cm ruukussa.

Isokukalliset narsissit

Lajikkeet: Geneve, Gold Medal, Gold Medal Double, Attraction, sekä Westward. Viljellään 14 cm ruukussa.

Orvokkiamppeli

Amppelisesonki alkaa huhtikuussa kevään hallayöt kestävillä orvokeilla. Viljelemme orvokkia 19 cm amppelissa.

Orvokki 6-pack

Kantokahvallinen 6-pack, koko 28 x 13 cm.  7 cm pikkutaimet on helppo istuttaa edelleen pihan astioihin tai haudoille.

Äitienpäivä

Hortensia

Hortensiaa viljelemme vapun ja äitienpäivän juhliin. Hortensian voi istuttaa keväällä ulos, missä sen kukintaa voi seurata syksyyn asti. Hortensioissamme on yli viisi kukintoa ja 13 cm ruukku.

Terassihortensia

Hortensiaa viljelemme vapun ja äitienpäivän juhliin. Hortensian voi istuttaa keväällä ulos, missä sen kukintaa voi seurata syksyyn asti. Terassihortensiassamme on 24 cm ruukku ja yli kymmenen kukintoa.

Äitienpäivän ruukkuneilikka

Erilaiset ruukkuneilikat ovat helppohoitoisina, kestävinä ja monikäyttöisinä kukkina kasvattaneet suosiotaan viime vuosina. Kasvatamme äitienpäiväsesonkiin pirteitä Pink Kisses -neilikoita. Ruukkukoot 12 cm ja 17 cm. Neilikat soveltuvat hyvin myös ulkokasveiksi.

Kesäkukat Katso video

Huiskulan kesäkukat

Tutustu Huiskulan omaan kesäkukkatuotantoon. Komeat terassihortensiat ovat äitienpäivän ja kevään juhlien suosikkikukkia. Kestävät ja kauniit neilikat kukkivat koko kesän. Pelargonioissa riittää värejä ja lajikkeita. Siksi ne ovatkin kesäkauden kestosuosikkeja Perinteisiä ja kauniissa väreissä hehkuvia begonioita saa sekä ruukuissa että amppeleissa. Iloinen marketta tuo kesäfiiliksen. Istuta isoksi ryhmäksi yksinään tai yhdessä muiden kesäkukkien kanssa. Amppeleissa riittää värejä ja lajikkeita. Altakasteluamppelit helpottavat kastelijan arkea. Monilajiset trixi-amppelit ihastuttavat näyttävyydellään. Rehevät kesäköynnökset elävöittävät terasseja ja kesäisiä istutuksia. Daalian komeat ja värikkäät kukat ovat kesäkukkaistutusten kuninkaallisia. Huiskulan kesäkukissa riittää valinnanvaraa. Kokeile uutuuksia. Tee ihania ryhmäistutuksia suosikkiväreissäsi. Kesällä saa istuttajan luovuus kukkia!

Pelargoni

Pelargoni on merkittävä touko-kesäkuun tuote. Tuotannossa on sekä pystykasvuisia että riippulajikkeita. Huiskulan pelargonin ruukkukoko on 12 cm. Juurrutamme pelargonin pistokastaimia myös muille viljelijöille.

Marketta

Markettatuotantomme valmistuu touko-kesäkuussa. Käyttämämme Neptune-lajike on kestävä, kompakti ja jatkuvakukintainen. Marketan taimet ovat omaa juurrutustamme, ruukkukoko on 11 cm.

Begonia

Begonia on suosittu ja perinteinen kesäkukka. Begonia kukkii näyttävästi ruukkukukkana, istutuksissa ja haudoille istutettuna. Begonia on valikoimassamme äitienpäivästä elokuun loppuun. Ruukkukoot ovat tavallinen 12 cm ja iso 22 cm patioruukku. Riippuvia lajikkeita viljellään 23 cm:n amppeleissa.

Isokukallinen Dahlia

Dahliat ovat näyttäviä kesäkukkia. Huiskulassa dahlian viljelyyn kuuluu latvonta. Isokukallinen La Bella Grande -lajike. Ne sopivat hyvin erilaisiin astioihin tai ryhmiin istutettaviksi. Ruukkukoko on 13 cm.

Pienikukallinen Dahlia

Dahliat ovat näyttäviä kesäkukkia. Huiskulassa dahlian viljelyyn kuuluu latvonta. Isokukallinen La Bella Piccolo -lajike. Ne sopivat hyvin erilaisiin astioihin tai ryhmiin istutettaviksi. Ruukkukoko on 13 cm.

Uudenguineanliisa

Uudenguineanliisa menestyy hyvin varjoisammassakin kasvupaikassa. Käyttämämme Color Power-lajikeryhmän lisäksi viljelemme myös Sunpatiens- eli Aurinkoliisa-lajikkeita. Ruukkukoko on 12 cm.

Verenpisara

Viljelemme sekä tavallisia verenpisaroita ja erikoisempia kyynelverenpisaroita. Verenpisaran ruukkukoko on 12 cm, riippuvia lajikkeita kasvatetaan myös 23 cm:n amppelissa.

Amppelimix

Tuotantomme viljelyvalikoimaa kehitetään koko ajan. Olemme valikoineet 12 cm ruukussa viljeltäväksi lajitelman riippuvia kesäkukkia. Mixin kasvilajeja voi tilata erikseen tai valmiina lajitelmana. Lajitelmassa on tärkeimmät värit ja parhaat muodot lajeista: amppelibegonia, nukenkaulus, poutapilvi, lobelia, petunia, pikkupetunia, huovinkukka, siniviuhka, lumihiutale ja rautayrtti.

Ruukkumix

Kuten riippuvaan amppelimixiin, olemme valikoineet 12cm ruukussa viljeltäväksi myös lajitelman pystykasvuisia kesäkukkia. Lajitelmassa on tärkeimmät värit ja parhaat muodot lajeista: enkelinkukka, koristebataatti, rusokki, punakosmos, sirokesäkynttilä, kesäleimu värinokkonen ja samettikukka.

Köynnösmix

Olemme valikoineet isossa 19 cm ruukussa viljeltäviksi myös lajitelman yksivuotisia kukkivia köynnöskasveja. Lajitelmassa on mustasilmäsusannaa, keijunmekkoa ja purppuravaulaa.

Trixi®

Kasvatamme 12 cm ruukuissa sekä 23 cm ja 27 cm amppeleissa monilaji- ja moniväri-amppeleita. Selectan Trixi®-taimissa on yhdisteltynä kolmen eri kasvilajin tai saman lajin kolmesta eri väristä istutettuja yhdistelmiä.

Kesäkukka-amppeli

Kasvatamme touko-kesäkuussa toimitettavaksi laajan valikoiman, yhteensä n. 75 000 kpl kesäkukka-amppeleita. Valikoimassa on tärkeimmät värit ja parhaat muodot lajeista: petunia, pikkupetunia, lobelia, lumihiutale, verbena, begonia, pelargoni, verenpisara, harsokukka, soilikki, nukenkaulus ja mansikka.

Altakasteluamppeli

Suurin amppelimalli on altakasteluamppeli, jonka 1,5 litran vesitila tekee amppelista helppohoitoisen. Valikoimaan kuuluu Selectan Trixi®-moniväri- ja monilajiamppeleita. Myös valikoituja Kesäkukka-lajikkeita.

Kukkivat perennat

Uutuutena Huiskulassa viljellään perennoja, jotka toimitetaan kesä-heinäkuussa juuri kukinnan alkaessa. Perennat kasvatetaan 17 cm ruukussa kolmella taimella.

Patiokasvit

Parveke- ja ruukkupuutarhojen yleistyessä, olemme ottaneet viljelyyn myös 19–24 cm patiokasvit. Isommassa ruukussa viljeltynä kesäkukat ovat valmiita sijoitettaviksi ja sopivat hyvin myös mm. viemiseksi kesäjuhliin.

Ruukkuneilikka

Erilaiset ruukkuneilikat ovat helppohoitoisina, kestävinä ja monikäyttöisinä kukkina kasvattaneet suosiotaan viime vuosina. Kesäkukkasesonkiin viljelemme erivärisiä Oscar-ruukkuneilikoita 11 cm ruukussa, toukokuusta heinäkuuhun.

Loppukesä

Ulkokrysanteemi

Heinä-elokuulle viljelemme suurikokoisia ulkokäyttöön tarkoitettuja pallokrysanteemeja 17 cm ruukussa. Valikoimassa on myös kolmen värin Carneval-yhdistelmiä.

Ulkosyklaami

Viljelemme 10 cm ruukussa pienikukallisia ulkosyklaameja heinä-elokuussa toimitettavaksi. Pienikukalliset värikkäät syklaamit kestävät ulkoistutuksissa hallayöt aina pakkasiin asti.

Begonia

Begonia on suosittu ja perinteinen kesäkukka. Begonia kukkii näyttävästi ruukkukukkana, istutuksissa ja haudoille istutettuna. Begonia on valikoimassamme äitienpäivästä elokuun loppuun. Ruukkukoot ovat tavallinen 12 cm ja iso 22 cm patioruukku. Riippuvia lajikkeita viljellään 23 cm:n amppeleissa.

Syyskukat Katso video

Väriä syksyyn!

Laadukkaat monivuotiset perennat ilahduttavat kesästä toiseen. Renesanssin kokenut ruukkuneilikka on kesän kiitollinen kukkija, josta on iloa pitkälle syksyyn. Ole trendikäs! Näyttävät viheramppelit ovat todellisia katseenvangitsijoita. Ulkosyklaamien herkullisilla väreillä loihdit lumoavia ulkoasetelmia. Syklaamien hehkuvat värit tuovat tunnelmaa syksyiseen kotiin. Tuote on saatavilla isänpäivään saakka. Näyttävät ulkokrysanteemit kuuluvat loppukesän kukkakattaukseen. Ilottele väreillä! Huiskulan Carneval-krysanteemissa on kolme väriä samassa ruukussa. Ulkokrysanteemi sopii myös amppeliin. Trendikäs lankaköynnös toimii viherkasvina tai mainiona lisukkeena ulkoistutuksissa. Hopealanka on tyylikäs ulkokasvi syksyn istutuksissa. Runsaat koristekaalit kestävät ulkoistutuksissa myös pientä pakkasta.

Ulkosyklaami

Viljelemme 10 cm ruukussa pienikukallisia ulkosyklaameja heinä-elokuussa toimitettavaksi. Pienikukalliset värikkäät syklaamit kestävät ulkoistutuksissa hallayöt aina pakkasiin asti.

Syklaami

Tavalliset isokukalliset syklaamit 12 cm ruukussa valmistuvat elo–lokakuussa.

Koristekaali

Koristekaali sopii syksyisiin istutuksiin. Kestää hyvin syksyn pikkupakkaset. Värit: valkoinen, vaaleanpunainen, lila. Ruukkukoko 11 cm.

Lankaköynnös

Lankaköynnös sopii syksyisiin istutuksiin. Kestää hyvin syksyn pikkupakkaset. Ruukkukoko 11 cm.

Hopealanka

Hopealanka sopii syksyisiin istutuksiin. Kestää hyvin pikkupakkaset. Ruukkukoko 11 cm.

Prinsettia

UUTUUS! Viljelemme 12 cm ruukussa prinsettiaa lokakuussa toimitettavaksi. Väreinä valkoinen, pinkki sekä vaaleanpunainen.

Prinsettia-kulho

UUTUUS! Prinsettia-kulho 17cm. Löytyy myös yksivärisenä, valkoinen, pinkki ja vaaleanpunainen.

Joulukukat Katso video

Huiskulan joulutuotanto

Huiskulan joulutuotantoon kuuluu suomalaisten rakkaimmat joulukukat. Erityisosaamistamme ovat isot, monilatvaiset joulutähdet. Joulutähdet vievätkin suurimman osan viljelyalastamme joulun alla. Myös hyasintti on joulun tuoksuva suosikki, jota viljellään Huiskulassa satoja tuhansia ruukkuja vuosittain. Amarylliksia viljelemme sekä suurikukkaisia ja matalavartisia exclusive-lajikkeita, että tavallisia lajikkeita pienemmistä sipuleista. Tutustu tuotantoomme ja katso video!

Monilatvainen joulutähti

Värit punainen ja valkoinen. Joulutähtituotanto täyttää suurimman osan kasvihuoneistamme elo-joulukuun aikana. Viljelemme pääasiallisesti latvottuja, monilatvaisia joulutähtiä: Joulutähti Exclusive 17 cm ruukussa, XL-koko 13 cm ruukussa, sekä M-koko 12 cm ruukussa.

Yksilatvainen joulutähti

Tuotannossa on myös yksilatvaisia joulutähtiä ja niiden eri kokoluokkia. Värit punainen ja valkoinen. Kokoluokat ovat S-koko 10 cm ruukussa. M- ja L-koko 12 cm ruukussa.

Amaryllis Exclusive

Amarylliksestä on nopeasti tullut yksi joulukukkien suosikeista. Parhaat amaryllislajikkeet myymme Exclusive-nimikkeellä vihreässä 14 cm:n ruukussa. Värit punainen, valkoinen ja vaaleanpunainen.

Amaryllis

Tavalliset amaryllikset viljellään 13 cm ruukussa. Pakkaamme Amaryllikset myös lahjakääreisiin. Värit punainen, valkoinen ja vaaleanpunainen.

Hyasintti

Hyasintin perinteiset värit ovat vaaleanpunainen, valkoinen ja sininen. Nuppuvaiheessa olevat hyasintit tunnistaa kukanvärisestä ruukusta. Hyasintin ruukkukoko on 9 cm.

Jatkojalostus

Pienet ja isot valmiskukkakimput arkeen ja juhlaan

Huiskulan omasta kimpputuotannosta valmistuvat pienet ja isot valmiskukkakimput arkeen ja juhlaan. Kimppuja tehdään joka viikko vuoden ympäri eri jakelukanaviin: kukkakaupoille, marketteihin ja tavarataloihin. Kimput suunnitellaan Huiskulassa tuotesuunnittelijamme, Leena Hirvensalo-Sintosen, toimesta. Näin varmistamme, että jokainen asiakas saa juuri heille sopivan tuotteen. Eri jakelukanaviin tarjoamme erilaisia kimppuja. Vaikka tuontitavaraa on tarjolla paljon, meillä uskotaan siihen, että suomalainen suunnittelija osaa tehdä parhaan kimpun suomalaiselle kuluttajalle! Näppäräsormiset ja taitavat sitojamme sitovat kukkakimppuja vuosien kokemuksella. Kimppukirjastomme on laaja ja uusia malleja syntyy joka viikko. Haluamme toimittaa parhaat kukkakimput kaikkiin jakelukanaviin!

Kukkakimppujen lisäksi Huiskulassa tehdään mittava määrä kukkaistutuksia eri sesonkeihin. Istutustuotantomme suurin sesonki on joulu. Sen lisäksi istutuksia valmistuu paljon myös äitienpäiväksi ja pääsiäiseksi. Myös istutukset suunnitellaan Huiskulassa ja toimitetaan eri jakelukanaviin: kukkakauppoihin, marketteihin, tavarataloihin ja puutarhamyymälöihin. Emme tarjoa kaikille samoja tuotteita vaan suunnittelemme sesonki-istutukset ketjukohtaisesti. Näin asiakas voi olla varma, että sama tuote ei ole myynnissä naapuriliikkeessä.

Huiskulan kimput – ideasta valmiiksi tuotteeksi (video)