Huiskula Oy

Vastuullisuus

Huiskulan ilmastotavoitteet saivat Science Based Targets -aloitteen hyväksynnän ensimmäisenä alan toimijana Suomessa

Science Based Targets -aloite (SBTi) on virallisesti hyväksynyt Huiskulan keväällä 2023 asettamat tieteeseen perustuvat kasvihuonepäästöjen vähennystavoitteet. Tavoitteet perustuvat Pariisin ilmastosopimukseen ja niiden avulla maapallon lämpeneminen pyritään rajoittamaan 1,5 asteeseen.

Huiskula-konserni on sitoutunut vähentämään kasvihuonepäästöjä 42 prosentilla vuoteen 2030 mennessä tarkasteluvuoden 2021 tasosta. Päästövähennystavoite koskee suoria päästöjä (scope 1) sekä ostoenergian epäsuoria päästöjä (scope 2). Tämän lisäksi sitoudumme mittaamaan ja vähentämään myös muita epäsuoria päästöjä (scope 3).

Keskeisimmät päästövähennystoimenpiteet liittyvät fossiilisten polttoaineiden korvaamiseen uusiutuvilla ratkaisuilla. Näistä tärkeimpänä on uuden, uusiutuvaa polttoainetta käyttävän, lämpölaitoksen käyttöönotto Huiskulan Puutarhalla syksyllä 2023.

Mikä on SBTi?
Science Based Targets -aloite (SBTi) on Carbon Disclosure Project (CDP) -hankkeen, YK:n Global Compact -aloitteen, Maailman luonnonvarainstituutin (WRI) ja Maailman luonnonsäätiön (WWF) yhteistyöaloite. Tieteeseen perustuvat tavoitteet ovat päästöjen vähentämistavoitteita, jotka pohjautuvat Pariisin kansainvälisessä ilmastosopimuksessa sovittuihin tavoitteisiin. Pariisin ilmastosopimuksen päämääränä on rajoittaa maapallon keskilämpötilan nousu alle 2 °C:seen. verrattuna esiteolliseen aikaan ja pyrkiä toimiin, jolla lämpeneminen saadaan rajoittumaan alle 1,5 °C:seen.

SBTi määrittelee ja edistää tieteeseen perustuvan tavoitteiden asettamisen parhaita käytäntöjä ja arvioi itsenäisesti yritysten tavoitteita. Suomessa on tällä hetkellä alle 60 yritystä, jotka ovat saaneet SBTi:n hyväksynnän päästövähennystavoitteilleen.

Lue lisää: https://sciencebasedtargets.org/
Twitter: @sciencetargets
LinkedIn: @The-Science-Based-Targets-initiative
#ScienceBasedTargets

Lisätietoja antaa laatu- ja kehityspäällikkö Eppu Rantanen, Huiskula Oy, puh. 040 750 0944, eppu.rantanen@huiskula.fi.

Voit lukea Kaupan liiton artikkelin, miten Huiskula saavutti asettamansa ilmastotavoitteet etuajassa. Teemme edelleen kovasti töitä tehdäksemme toiminnastamme vielä vastuullisempaa ja tulevaisuutta ajatellen vähemmän kuormittavaa.

Hae sivustolta