Paavalinkukka
(Saintpaulia ionantha)

Hoito-ohje

  • Paavalinkukka eli saintpaulia on jokamiehen ruukkukasvi. Se on erittäin suosittu, sillä se viihtyy erittäin hyvin asuinhuoneolosuhteissa ja se on helppo saada kukkimaan yhä uudelleen vuodesta toiseen.
  • Paras sijoituspaikka on länsi- tai itäikkuna, missä se ei joudu alttiiksi liian voimakkaalle auringon paahteelle. Saintpaulia viihtyy hyvin myös keinovalossa, jos valonlähteenä on loisteputket.
  • Paavalinkukkaa kastellaan ruukun alla pidettävän aluslautasen kautta. Yläpuolelta kasteltaessa lehdille kuivuvat vesipisarat voivat jättää lehtiin tahroja. Kastele paavalinkukkaa säännöllisesti, mutta aluslautasella jatkuvasti seisova vesi kertoo liiasta kastelusta ja voi aiheuttaa juuriston tuhoutumisen. Lisää kasteluveteen ruukkukasviravinnetta kasvukauden aikana.
  • Ylikukkineiden kukkien pois nyppiminen edesauttaa uuden kukinnan alkamista.
  • Saintpauliaa eivät tuhohyönteiset yleensä vaivaa. Kukissa saattaa joskus esiintyä ripsiäisiä. Ne ovat pieniä, alle 1 mm mittaisia ja vikkelästi liikkuvia hyönteisiä. Niiden imentävioitukset aiheuttavat epämuodostuneita kukkia. Ripsiäisten saastuttamat kasvit on syytä hävittää.
Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa LinkedInissä
Jaa Pinterestissä

Suosituimmat hoito-ohjeet

Hae sivustolta