Prinsessalilja
(Alstroemeria)

Hoito-ohje

  • Monivuotinen mukulakasvi joka tunnetaan myös nimellä alstromeria, ruukkualstroemeria tai inkalilja. Sitä on jalostettu pensasmaiseksi matalaksi kasviksi, korkeus noin 20-40cm ja se onkin parhaimmillaan erilaisissa ruukuissa, astioissa, parvekeruukuissa, -laatikoissa tai kukkapenkissä.
  • Esikasvata prinsessaliljaa valoisalla ikkunalla tai esim. lasitetulla parvekkeella kohtuullisessa lämpötilassa normaalissa kukkamullassa. Noin 15cm ruukkuun riittää yksi taimi. Aloita esikasvatus maalis–huhtikuun vaihteessa tuomalla talvehtineet juurakot sisälle ja kastelemalla varovasti.
  • Prinsessaliljat totutetaan myöhemmin keväällä (hallojen mentyä) ulkoilmaan vähitellen, päivisin ulkona suojaisassa ja lämpimässä paikassa. Kasvupaikan tulee olla valoisa/ aurinkoinen mutta ei paahteinen. Kun prinsessaliljat siirretään ulos, ne voi istuttaa puutarhamultaan.
  • Heti istutuksen jälkeen on varottava liikakastelua. Vasta kun taimet ovat juurtuneet, kastellaan runsaasti ja tasaisesti.
  • Lannoittaminen voidaan aloittaa kerran viikossa noin 4 viikon päästä istutuksesta. Säännöllinen ja tasainen lannoitus tuottaa vahvan kasvun ja värikkäät kukat. Toki prinsessalilja kestää hieman myös sadetta ja jopa max. 5 asteen pakkasta (huom. kasvupaikka).
  • Prinsessaliljan juurakot voidaan talvettaa viileässä paikassa esim. kellarissa. Lopeta lannoitus hyvissä ajoin, jotta juurakot ehtivät tottua lepokauteen ennen kellarikauttaan. Lepokaudella todella niukka kastelu, jos ollenkaan.
Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa LinkedInissä
Jaa Pinterestissä

Suosituimmat hoito-ohjeet

Hae sivustolta