Yleisohje kukkiville ruukkukasveille

Hoito-ohje

  • Osa kukkivista ruukkukasveista tarkoitettu pidettäväksi vain kukinnan ajan. Monet niistä kestävät kauniina useita viikkoja. On myös sellaisia lajeja, jotka voit saada kukkimaan uudelleen (esimerkiksi Saintpaulia), ja kasveja, jotka voit istuttaa ulos puutarhaan ja hyvissä olosuhteissa ne voivat kasvaa ja kukkia siellä vuodesta toiseen.
  • Valoisa paikka on yleensä kasvin viihtyvyyden kannalta edullinen. Vältä sijoittamasta kasvia kuumaan tai vetoiseen paikkaan. Myös liian kova auringon paahde voi olla haitaksi.
  • Kasteluun riittää tavallinen vesijohtovesi, mutta lannoittaminen voi auttaa kukkaa avamaan nuppujaan. Kasvattaessasi kukkaa useita kuukausia on kasvi lannoitettava ainakin runsasvaloisena aikana ja kun kasvi on hyvässä kasvussa. Kastele kohtuullisesti niin, että kasvi ei pääse kokonaan kuivumaan ja nuutumaan, mutta useimmat kasvit eivät pidä myöskään jatkuvassa vedessä seisomisesta.
  • Poista ylikukkineet kukat.
  • Kertakäyttöruukkukasveja ovat mm. ruukkukrysanteemi, syklaami, tohvelikukka, pauliinabegonia.
    Näitä voit viljellä kukinnan jälkeen viherkasvina mm. joulutähti, tulilatva, viirivehka, anthurium, gardenia, atsalea. Sisällä uudelleen kukkivia ruukkukasveja ovat mm. saintpaulia, kiinanruusu, pelargoni (talvi viileässä), soilikki, orkideat, huonevaahtera, ritarinkukka (viedään kesäksi ulos).
    Ruukkukasveja, jotka voivat menestyä ulkona monivuotisina mm. ruukkuruusu, esikko, ruukkunarsissi, ruukkukrookus, helmililja.
Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa LinkedInissä
Jaa Pinterestissä

Suosituimmat hoito-ohjeet

Hae sivustolta