Yleisohje viherkasveille

Hoito-ohje

  • Sopivalla kasvupaikalla viherkasvit voivat kestää vuosia, jopa vuosikymmeniä. Lajeja on runsaasti ja eri lajeilla on omat erityistarpeensa kasvupaikan ja hoidon suhteen. Kasvien mukana seuraa usein hoito-ohje, joka kertoo kyseisen lajin erikoistarpeista.
  • Tärkeintä kaikille kasveille on valo. On viherkasveja, jotka menestyvät heikoissakin valo-oloissa, mutta ilman kohtuullista määrää valoa, mikään kasvi ei elä pitkään. Paras sijoituspaikka on yleensä mahdollisimman lähellä ikkunaa.  Loisteputki- ja halogeenivalaisimet sekä erityiset viherkasvivalaisimet auttavat kasveja menestymään myös paikoissa, joissa luonnon valoa ei ole riittävästi. Hehkulampun valo ei riitä viherkasveille.
  • Oikea kastelu on tärkeää. Pyri löytämään säännöllinen kastelurytmi, jossa kasvualusta pääsee kevyesti kuivahtamaan, ei kuitenkaan kuivumaan kokonaan kastelukertojen välillä. Auringon paahteessa oleva kasvi kuluttaa vettä runsaammin kuin varjossa oleva.  Samoin kookkaan kasvin veden tarve on suurempi kuin pienen.  Talviaikana kastelutarve on yleensä pienempi kuin kesällä. Jos kasvisi voi huonosti, älä lisää kastelua. Sitä on ehkä syytä mieluummin vähentää.
  • Pitkäikäinen ja hyvässä kasvussa oleva viherkasvi tarvitsee kasvi-ravinteita. Saatavilla on eri tyyppisiä viherkasveille sopivia ravinteita.
  • Mullan vaihto on tarpeellista sitten, kun kasvisi on kasvanut kokoa ja juuristo täyttää koko ruukun.
Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa LinkedInissä
Jaa Pinterestissä

Suosituimmat hoito-ohjeet

Hae sivustolta